Ka-Ching

Thursday, 13 February 2014

Perihal anak...

Assalamualaikum....

Selamat pagi smua..gigihnya pagi2 dah update...hihihi..lepas siapkan anak mandi wangi2...terus snap gambar2 dorang...dah besar dah anak2 gadis mummy...

Azzalea dah blh cakap sikit2..tu pun cakap yang dia sendiri jer paham..huhu..cuma ada jgk la basic words yang Azzalea dah blh sebut..kata org kalau anak cepat jalan,cakapnya lmbt..betul la kot sbb Azzalea 10 bln dah blh jalan sikit2..cakap sampai skrng cakap mcm baby kita x berapa faham..kakaknya,Ainul dulu setahun sebulan baru pandai jalan...tapi time sebaya adiknya ni dia dah pandai nyanyi dgn sebutan jelas lgi..siap blh ajuk kita cakap apa..hihihi

Ainul dah 2bln dah pampers free..dia dah tak pakai pampers..aku pnh ajar dulu2 lgi tapi dia x berapa faham..Tapi hujung bln 11 hari tu..sekali jer aku g tau..terus pandai..ada jgk la tersasar2 lgi..tapi jarang sngt2..kalau pegi jalan aku masih lgi la pakai kn pampers..tapi kalau Ain rasa mau membuang tetap dia mau pegi toilet..malam pn aku pakaikn..tapi bila check pagi2 selalunya kosong jer pampers tu..x membuang pn dia..

Kakak dah jarang dah buli adik..skali sekala tu ada la jugak..tu pun sbb selalunya adik yang kacau dia dulu..adik memang suka kacau kakak..

Lagi 1...Ain sekarang dah faham banyak words in english..colours semua dia tau..tapi in english la..simple words macam catch,jump,reach,nama2 animals,and stuff mcm colours,treasure,yang ada cartoon yang dia tengok dia faham and boleh sebut..aku rasa x salah kita bagi anak watch cartoon..sbb dia blh belajar..tapi keba pantau la apa tang dia tengok tu..kalau setakat mcm teletubbies ke..mr.bean ke..oggy yu..mmg x bagi tengok..






Cayaaaang adik....

Budak genap 3 tahun 9bln..





Kakak memang manja ngalahkan adik...



Menguap...dah mandi ngantok la..budak ni subuhdah bangun..

Dalam hati ada taman..tegur sikit dah bertakung air mata..

Watching cartoon together



Tu jer mau cerita..jom breakfast..pastu workout sikit..oh..oh...Nooooo..Krna basuh kain la hari ni..kain dah bnyk..k.k...bye!!!!

No comments:

Post a Comment