Ka-Ching

Sunday, 9 February 2014

Blog Kegemaran

Assalamualaikum.....

Malam ni rasa mau update blog la...hihihi...

Hobi aku blogwalking..Hari2 aku akan check la blogger kegemaran aku..Ada atau tidak kakak2 ni update..hihi...Kenapa aku cakap kakak2?Sebab tuan tanah most of them adalah senior age dari aku...Kecuali Fatin Liyana..Fatin Liyana sebaya aku kot...hihi..

BLog kegemaran aku ada aku letak dekat sidebar..Tapi kan kalau kita baca blog guna mobile,kita just buka blog tu guna mobile version ja..So sidebar tu mmg x nampakla jawabnya,..huhu..So jom2..Aku share blog2 kegemaran aku and sebab apa aku baca blog tu..hihih..Poyo ja kan bunyinya...Aku x susun ikut which i like most ka pa..Aku susun mana2 ja 1st pun sebab semuanya memang favorite aku...so check it out...huhu

##Ceeranoh - Pemilik dia Kak Ceera...Aku pernah ikut peraduan kak Ceera akhir tahun lepas kot..And..yeeyyy!!Aku menang OK..Dapat la aku hadiah Genie Bra..Selesa gila bawak workout and pakai hari2..Thanks Kak Ceera...
-Blog ni cerita pasal family Kak Ceera la..Aku suka ja baca sebab Anak kak Ceera dua2 baya anak aku..1st aku baca tu awal tahun lepas...Baru lagi tapi memang masa jumpa blog ni aku baca sampai entry 1st tau..Hahaha..Gila busybody..kihkih..Bukan apa..Best kot baca blog..Kalah baca novel...hihih...True Story lagi..Lagi satu aku suka tengok friendship kak ceera and kawan2 dia..The Manjers..Comel ja tengok...Cuma lately mcm kurang pulak entry diaorang berjimba2...hihih..

##kathyjem - Kak Kathy ni kawan Kak Ceera..Geng Manjers..suka baca sebab dia kawan kak Ceera..Cantik tau orangnya..Kak ceera pun cantik...Ahh..Kira semua Blogger yang aku suka ni cecantik la...Aku suka ja tengok kalau perempuan cantik ni..Dah kahwin and ada anak pun still cun2 diorang ni...Tips mau cantik macam dorang?Terjah blog diorang sekarang..!!!Hihihi

##sepet and Hari-hari mau - Dua2 blogger ni Adik-beradik kak Ceera..Dapat blog dorang ni dari blog Kak Ceera..As usual..Dorang cecantik..And Blog writing dorang slumber...I Loike...I kan Busybody..Dorang share cerita..Kita baca la...Best!! Yang ni aku x letak di sidebar..Tapi buka jugak hari2..Siap bookmark lagi..hihih

##Kak Siti and Fyna - Mahu tips cantik??Terjah blog ni..Rajin gila dorang share tips kecantikan...Orangnya pun cantik comel ja...Kak Siti macam slumber2 orangnya..Kak fyna tu pulak macam ayu ja nmpk...Dorang ni bukan blogger ja..Dorang siap ada youtube channel sendiri..Banyak tutorial makeup and shawl dorang share..Boleh tahan dorang ni..Dua2 pun MUA..Boring2 buka la blog dorang..Confirm 1 malam korang ngadap ja blog dua orang nih..hihihi

##Ladynoe - kak Noe ni pun aku suka suka suuukaaaa baca..Best..Walaupun jarang update..Tapi penulisan dia meaningful...Deep...And sometimes puitis...Ada jugak kisah life Kak Noe ni..Pasal Tips Kurus..Gila rugi kalau x baca..Sila baca ya..Pernah aku bagi la komen dekat blog kak Noe tapi time tu aku xtau pasal keluarga dia..huhuhu..Rasa bersalah pun ada..Tapi Kak Noe ni nampak kuat orangnya...Nak tau apa...Korang baca lah ya..Anak Kak Noe ni pun dua orang.Pastu dua2 perempuan macam anak aku...Comel..Pastu suka tengok dia buat deco..Kiranya kak NOe ni Kreatif,puitis,cantik lagi...Jom la jadi readers dia..Eh,,dia ada jual jugak tulisan dia..Desaturasi Merah Jambu...Kalau minat boleh pegi direct ke blognya kayh...

##Kak Wawa - Ini kira 1st blog yang aku follow..Cute family ni..Kak Wawa comel angat..Macam nak cubit2 pipi dia..Laki bini comel..sepadan sangat..Aku dah khatam blog kak wawa ni....nampak..Busybody sangat2 dah ni..Kritikal dah..hahahahaha..Kak Wawa macam busy jarang update blog..Tapi sekarang macam ok2 balik ni..hihihi..Anak2 kak wawa comel..Kata orang kemana tumpah kuah kalau x ke nasi kan..Macam mana acuan begitula kuihnya..kihkihkih...dah la berpepatah melayu pulak aku ...huhu..Comel2 anak waris makpak lettew...hihihi

##Aisya and Kak lisa - Yang ni blog kakak2 aku..Kakak ipar and isteri abang aku..Birasla kan..Ipar aku update mcm aku la..huhu..Kira isi masa lapang..Kak lisa pulak lama x update..Mungkin sebab dah ada instagram ni..Blogger yang x otai macam kami2 ni memang jaaarang la update.. lagipun instagram lagi fresh kan kalau kita update..Kira macam live update gittew..Kak Lisa memang rajin update di instagram..Lebih2 lagi dah ada baby girl..Dah macam instagram baby Suri Ariana dah aku tengok..Suri tu la anak dia..Merangkap anak buah aku yang paling bongsu sekarang ni...

##Fatin Liyana dan Hentakbelipat - Fatin Liyana ni baya aku..Dia ambil Medic..Alaaa..Dia ni famous dah..X payah cakap banyak..Pegi tengok blog dia..Jarang jugak update lately tapi best ja terjah blog ni..hihih..Hentak belipat tu handle by two person..Lakibini..Lepas kawin dorang jarang dah update..Tapi writing dorang funny..especially bila hubby dia yang update..Kelakar gillas..Cuma lama sangat dah x update..huhuhu..Oh..Oh..Dorang ni Owner butik Cala Qisha And Cala Man..Design cecantik weh..Pegi la beli pakaian and kasut brand dorang ni..Beli online pun boleh..Search and google sendiri eh..hahahah..

##Fillanie LAst but not least..Blog Kak Filla..Baru ja terjebak sebenarnya...Tapi dekat seminggu dah asyik baca blog ni ja..hahhaha..Gila macam psiko dah aku ni..Kalah dah busybody...Suka baca sebab Kak Filla ni style tulis slumber..Yang paling best banyak resepi...Resepi yang mudah2 smua ada...Aku suka sbb kak Filla share resepi daily meal..So kadang2 bila nampak dia update masakan di..terus macam.."eh..,macam mau masak ni la nanti..macam senang..boleh try..bahan pun simple2..Gittew.." hihihihih...

Tapi kesimpulannya,,Kebanyakan blog yang aku follow ni tema kekeluargaan gitu..Boleh la sedikit sebanyak jadi panduan untuk aku jalani life aku as a wife and a mother jugak..bukan apa..Sometimes tu kita berat mulut la kan mau tanya pendapat orang how to handle family and anak2 semua..So kenalah banyak membaca sikit..Dan sekarang dah ada teknologi begini..senang la aku dapat info sikit..Thanks la kepada blogger2 tegar yang x putus2 update blog korang untuk tatapan readers tegar macam aku ni..hihihi...Thanx a lot for the tips..Hihihi...Tahniah sebab dah berjaya jadi blogger2 famous gittew,,Aku mau jadi macam diorang..hahahahaha..dalam mimpi ja la..hiewhiew..


                                                           - OK BYE-

No comments:

Post a Comment