Ka-Ching

Tuesday, 8 October 2013

Pemadam Simpati

Assalamulaikum...
Hai semua readers yg x banyak mana pun...huhu..Apa khabar hari ni?Kerja @ Study..?hihihi

Hah..baca title mcm xda kaitan jer kan..Pemadam dengan simpati?hihi..tidak tahu mahu letak tajuk apa..haha..ejaan skema lol..

Ingat Entry jumaat yang sedih?ni kisah tentang student aku yg dah kehilangan mak tu lah..dengan kawan dia..nama sorang tu shakir sorang lagi hazli

Dipendekkan cerita..Hazli ada pemadam..Dan pemadam tu kawan2 tau yang tu Hazli yang punya..tapi dalam diam shakir ambik pemadam tu and mengaku itu dia punya..siap letak nama lgi..Tapi kan..Hazli memang dah tulis nama hazli di pemadam tu..So nangis la hazli..huhu..Shakir ni kita jgn sangka buruk okeh..kita anggap dia tak curi sebenarnya..dia just nakkan perhatian dari guru dia ni la..guru dia tu aku la..hihi..kita kan dah mcm ibu mereka di skolah ni haaa...

So..Shakir pun nangis sama dah.dia ngaku pemadam tu dia pulak yang punya...dua2 dah ada air mata betakung..So Macam mana mau setle hoii..Aku bagi pemadam tu pada pemilik asal..Si Hazli..Pada masa yang sama aku rasa simpati dan kesian dekat si Shakir..Kesian..Dah takda mak kan..Mesti rasa kurang di sayangi..dah tu..Cikgu pulak tak bela dia..
Korang..?kalau aku ada extra pemadam waktu tue memang aku bagi dekat shakir..tapi betul @ tidak tindakan aku tu?kalau la aku bagi..shakir akan rasa aku just simpati atau care dengan dia?atau dia fikir aku bela dia buat salah?hurmmm...

Tapi apa yang aku buat..aku slowtalk dengan budak shakir ni..Kata dekat dia shakir anak soleh..anak baik..Kalau tu bukan pemadam shakir pulangkan la..kayh..gitu jer la..1st tu nangis jugak dia..siap marah2 lgi dekat hazli..tapi kejap tu jer dia cool down..and sambung kerja dia...problem solve..hihi..budak2 ni hati lembut..jujur..kita jer la yang kena fikir positif pasal diaorang..

Ni baru kisah shakir dan pemadam Hazli..Banyak lagi yang aku lalui setiap hari..pasal pelajar malas skolah pun dah selesai..Alhamdulillah..Hampir habis dah school semester untuk tahun ni..hihi..Harap2 la dapat harungi life jadi pendidik sampai pencen..huahahaha..alamak..exam nak dekat dah..wiwiwiw..budak2 ni mampu tidak jawab exam ni.huhuhu..till then..bye bye...HABIS

1 comment:

  1. kalau aku ni win, silap2 ikut nangis sekali. hahaaa.

    ReplyDelete