Ka-Ching

Tuesday, 29 October 2013

Ceeranoh giveaway..Weeee~~~

Assalamualikum..

Masuk ke empat kali aku taip entry ni..aku x taula apa problemnya..blogging guna mobile la ni..haihhh..malas mau bukak laptop sbb anak pn tumpang menaip sekali..Nasib badan..hiewhiewhiew~~

hari ni aku mau kongsi dengan korang pasal giveaway yang di buat oleh blogger kesayangan ku.. http//ceeranoh.com ..Apa giveaway nya..something yang sangat comfy..wiwiwiw..yesss..aku ada usha instag sis ceera jgk..And dia post produk ni..Teringin mau cuba..So bila sis ceera buat giveaway..harusla join..kot2 menang boleh pakai time workout..kahkah..Almaklumla..aku sekarang ni dalam proses mengshapekan balik badan..rasanya bila pakai produk ni selesa la sikit mau workout...eh apa produk tu...?? Klik sini.. https://m.facebook.com/bra.love.bra

Haaaaa...pegila terjah...murah ok..rm90 dapat 3 helai..berbaloi..bra ni pun sesuai utk ibu yang breastfeeding anak...wah..wah..boleh beli dekat akak kepada kak ceera...ni info dia: :




genie bra....wiwiwiw..warna warni weh...nampak comfy gila kan..

So..korang..wish me luck kayh..mana tau boleh menang..boleh pakai utk workout and breastfeed..bestnyaaaaaaa~~


ni packaging dia...ambik dr instag kak ceera kita..hehe..


diakhiri dengan gmbr zaman gemuk ku dan gmbr terkini..nampak kan.part muka paling  ketara chuolls...ni workout hari2 punya pasal la ni..hihihi...k..dah..dah..bye~~

Tuesday, 8 October 2013

Pemadam Simpati

Assalamulaikum...
Hai semua readers yg x banyak mana pun...huhu..Apa khabar hari ni?Kerja @ Study..?hihihi

Hah..baca title mcm xda kaitan jer kan..Pemadam dengan simpati?hihi..tidak tahu mahu letak tajuk apa..haha..ejaan skema lol..

Ingat Entry jumaat yang sedih?ni kisah tentang student aku yg dah kehilangan mak tu lah..dengan kawan dia..nama sorang tu shakir sorang lagi hazli

Dipendekkan cerita..Hazli ada pemadam..Dan pemadam tu kawan2 tau yang tu Hazli yang punya..tapi dalam diam shakir ambik pemadam tu and mengaku itu dia punya..siap letak nama lgi..Tapi kan..Hazli memang dah tulis nama hazli di pemadam tu..So nangis la hazli..huhu..Shakir ni kita jgn sangka buruk okeh..kita anggap dia tak curi sebenarnya..dia just nakkan perhatian dari guru dia ni la..guru dia tu aku la..hihi..kita kan dah mcm ibu mereka di skolah ni haaa...

So..Shakir pun nangis sama dah.dia ngaku pemadam tu dia pulak yang punya...dua2 dah ada air mata betakung..So Macam mana mau setle hoii..Aku bagi pemadam tu pada pemilik asal..Si Hazli..Pada masa yang sama aku rasa simpati dan kesian dekat si Shakir..Kesian..Dah takda mak kan..Mesti rasa kurang di sayangi..dah tu..Cikgu pulak tak bela dia..
Korang..?kalau aku ada extra pemadam waktu tue memang aku bagi dekat shakir..tapi betul @ tidak tindakan aku tu?kalau la aku bagi..shakir akan rasa aku just simpati atau care dengan dia?atau dia fikir aku bela dia buat salah?hurmmm...

Tapi apa yang aku buat..aku slowtalk dengan budak shakir ni..Kata dekat dia shakir anak soleh..anak baik..Kalau tu bukan pemadam shakir pulangkan la..kayh..gitu jer la..1st tu nangis jugak dia..siap marah2 lgi dekat hazli..tapi kejap tu jer dia cool down..and sambung kerja dia...problem solve..hihi..budak2 ni hati lembut..jujur..kita jer la yang kena fikir positif pasal diaorang..

Ni baru kisah shakir dan pemadam Hazli..Banyak lagi yang aku lalui setiap hari..pasal pelajar malas skolah pun dah selesai..Alhamdulillah..Hampir habis dah school semester untuk tahun ni..hihi..Harap2 la dapat harungi life jadi pendidik sampai pencen..huahahaha..alamak..exam nak dekat dah..wiwiwiw..budak2 ni mampu tidak jawab exam ni.huhuhu..till then..bye bye...HABIS

Tuesday, 1 October 2013

Holiday...

Assalamualakum....

Minggu lepas suami bawak jalan2 ke kota kinabalu...Best weh...Dari bulan 5 lgi rancang pegi..Nasib baik jadi..kalau tdak..confirm merajuk..hahaha

Tujuan melancong tu sebenarnya untuk jumpa dengan kuarga angkat suami dari Kedah..Nervous ok jumpa parents angkat suami..dah macam jumpa keluarga mertua rasa..haha..**over**..Mak bapak angkat suami ni sebenarnya parents kawan baik en.suami..Excited gila en.suami jumpa kawan baik merangkap kembar siam dia ni.,..haha...seronok tengok hubby happy..

1st day dorang datang,kita bawak pegi tanjung aru..Hirup2 angin pantai gittew...

2nd day pulak kiitorang peg pulau..Naik bot..punyalah seram..KETAQ LUTUT weyh..haha..{pun boleh cakap kedah sudah ni..hahah)..Best la bawak anak2 main pasir..kejap ja pn sebab banyak sangat org..kira xda privacy lngsung...tempat lepak pn sempit..huhu..

3rd day kita dah puas ke pantai..Naik bukit pulak..Pegi kaki Gunung kinabalu..Lawat memorial war dengan dairy farm..Pastu enjoy2 pemandangan gunung kinabalu yg indah...

Keluarga angkat kita memang best la..Sporting,,Aku jer n yg malu2 ciipan...hahaha..Basalah 1st time jumpa..Solehah la sikit kan..haha..cuba lama dah jumpa...wakaka..malas nak cakap..agak2 kalau jumpa next time solehah lagii ka x..wiwiwiiw...