Ka-Ching

Thursday, 28 March 2013

Mujahid's wife tunjuk bakat

Assalamualaikum...
Hari ni aq masak udang galah..nama resepi dia udang galah campak apa yg ada..hehe..
So..korang tengok la hasilnya dom gmbr tu eh..oh..dalam gmbr x show aq letak garam,gula,msg,and perahan limau..hehe
Bersihkan udang galang..Gunting bahagian belakang untuk buang kotoran..Ya..ini jugak memudahkan kita untuk kupas bila nak makan..
perap dengan garam,msg dan kunyit
bahan tumis
Lepas perap,gorengkan udang
Ketepikan udang..Huhu..udang terlebih masak sikit...
Tumis bahan yang telah di tumbuk...

Cili kisar and sos cili as sauce
Masukkan Cili kisar sampai naik bau...
Masukkan sos cili + air + perahan limau@air asam jawa pun boleh
Garam + Gula Secukup rasa
 
Tumis sehingga sos terserap kedalam udang..Perghhh...
Tadaaaa...Sedia di hidang...

Tuesday, 26 March 2013

Baby baru...

Assalamualaikum...
Semalam which is selasa kakak ipar aq akhirnya selamat melahirkan seorang putera yg sangat comel..dah 3 hero la ni..bestnya..hehe..nama dia unique ok..Ian Faqeehul harraz..smart kn..so..congrate both mr n mrs marwin..baby korang cute sangat..chubby okay..3.5kg tu...hehe..tu jer la entry hari ni..this is the baby's picture yall..
comel...
aik..pandai main mata pulak..huehue...ada2 jr aunty ni kn..

Thursday, 21 March 2013

Hubby Bilated Birthday Present...

Assalamualaikum...

Aq just nak update skit jer..Hari tuh dah janji nak bagi birthday present dekat hubby hujung bulan ni..So...Sayang..Dah dapat hadiah tu..apa lagi..jangan la lupa 'tish' sikit pipi ni..wah..hahaha..

Love you sayang..Mmuahh..Mmuahh..^.^

**tidak la mahal sangat..yang penting ori..berbaloi jugak la kualitinya..hihi



Mujahid 's wife

Sunday, 17 March 2013

Lepak Petang

Assalamualaikum..

Nah..gambar petang tadi...nguehehehe...

Mencuci awek kesayangan dia..huhuhu...Gelap ituw seksi..wah....statement brani mati gituw...


turut serta berekreasi la katanya..ehehehe

si nakal mucuk...hehe

Posing maut..muahahha...hasil minum anmum patploh botol sehari..gagaga

Kita suh senyum..Buat muka gini  lorh pulak..apa2 la bang..janji awak bahgia..huhu

Senyuman Semanis Kurma...ahaks

pengsan kepenatan

Kedua2nya mengambil pakej pengsan berduet.bhaha..

Done


Maszwin bini mujahid...^^

Thursday, 14 March 2013

Anak Gadis Mujahid..

Assalamualaikum.....

Yea...Baru sjer snap gambar anak2 gadiz mujahid terus update blog...Tapi mengupdate ambik masa 2,3 jam jugak la..hahaha..Percaya?!Busy gila..

Kejap-kejap "Mummy..Ain nak katun...."
                    "Mummy..Ain nak minum..."

Dan Banyak lagi lah..Itu baru Ain..Belum Azzalea lagi..

*Kejap-kejap mata layu..Bila buai..Mengamuk macam kena sampuk...Bagi minum pulak..Ok dah sikit..Pas minum sambung ngamuk lagi..Bagi makan pulak...Habis satu muka dia gosok bubur..Muahaha...Bagi Bf..Haaa..Finally tidur jugak..Tapi tunggu la..Miss 5 minit ni.. 5 minit tidurnya..Bangun lagi..Ni si kakak Ain tu lah..menjerit x puas hati tengok orang tidur..Huh..Cobaan btul kan...Si Ain ni jangan harap la mau tidur siang..Bangun saja jam 10pg....Tapi ya malam karang awal la tidurnya..k la..Enjoy la gambar di bawah ni kayh..Si kakak genap 2 tahun 10 bulan..si Adik lapan bulan...

Dah boleh....

Maju pun boleh suda...

Stand pun bolehda..Tapi kena support lagi la..

Duduk dah...


##Senang sj ambil gambar adik...Tapi kakak..Muahahah...Tengok bawah tu..

Pfftth...


Grrr......x jadik lagi..Pastu larik masuk bilik..Kejarrrr....

Ar..Arh...Stress nyah tahuuuu,..Arghh

Ini sj yang terbaik..Boleh??Huhuhu..-.-"


K la..Aq dah penat..Mau kemas persepahan bebudak ni pulak.....Done...



X0X0
Mummy....



Tuesday, 12 March 2013

New Home...

Assalamualaikum..

Wah..Entry new home bagai..Padahal...hewhewhew..Bukan la new home is aq pindah rumah tetapi,blog aq dah berumah baru..hehe..Alaaa..Saya budak baru belajar ma...kalau tidak santik,sabo ajer la..haha..Lagi pun dah setahun kot blog aku ni..So why not..Tukar angin lagi gituw..

Ok la...Itu saja aku nak cerita ini hari....Entry akan datang aku selit gambar terbaru anak2 gadiz aku lah pulak..In Syaa Allah..

Ohoii..Kalau korang yang baru berkecimpung dunia blog yang dah agak tidak in skang ni (compare to instagram and twitter),kalau mo tukar background mcm yang aq punya ni,bleh la masuk http://hotbliggityblog.com  free okeyh..itu yang penting..Cara dia ada di bagitauh jugak dekat situ...

Sampai di sini saja...


xoxo
Mujahid punya bini...hik^^


Friday, 8 March 2013

Happy Bitrhday...

Assalamualaikum..

7 mac semalam umur aq dah masuk 24..Huhu..Dah tua..gugugu..Hmm... k la..Entry ni bukan nak story sangat psal my bday pun..Cuak jugak la bday tahun ni anak dua2 kna demam panas...Cuaca la kowt...X pa larh..Kata Hubby hujung bulan ni kita dua celebrate together..Yeah...X sabar derr..hehe

9 Mac which is esok is his birthday..Who?My Beloved Hubby..En.Mujahid..yang keberapa? Dah 31 ok..Tua..wa.wa..Hahaha...

Happy Birthday syg..xoxo


Bytheway, I just want to wish you "Selamat Hari Lahir sayang...Thanks For Everything You've done to me..Hopefully bertambah murah la rezeki abg ye..hehe..Jangan nakal2 lagi taw..Dah tua hokeh..^^..And Jaga kesihatan..Sayang x pandai bersajak bermadah bagai..Tapi yang pasti,selagi sayang menjadi isteri abg (Harap Selamanya la Hendaknya) Syg will try my best to be your dream girl..Cewah...hahakx..K la syg..Happy Birthday..Hujung bulan ni I bagi present for you kayh...In Syaa Allah..Love you Always..


Your Lovely Wife...

Monday, 4 March 2013

Rumours...

Assalamualaikum..

Hmm...

I just wanna say to all facebookers,please stop spreading any rumors about the situation @Lahad datu,Semporna,Sandakan And Tawau...

Hate to hear it..Biar pihak berwajib yang tangani..We just pray so that everything gonna be okay..

Al-Fatihah to our heroes which had been killed...Hopefully no more killed after this...

Sabah tanah airku

Negeri kita yang Tercinta

Pemuda Pemudi Semua Marilah

Bangunlah Bersatu Semua

Marilah Bersama Serta Maju Jaya

Merdeka Sepanjang Masa

Bersatu Segala Bangsa Sentosa 

Sabah Negeri Merdeka


##Peace##