Ka-Ching

Tuesday, 19 February 2013

Rindu awak...

Assalamualaikum..

Waaa..cukup lama tidak mengupdate apa2 di diari ku ini..gugugu ='(..Rindu rasanya...

My life skang ni busy dengan membesarkan kedua2 budak comel yang sangat active..huhu..And selain tu aq jugak telah melalui hidup sebulan ini sebagai warga pendidik..aq ajar2 asas iqra'...bacaan Al-quran dan teras2 agama yang lain la..Akhlak,fiqah,sirah dan sewaktu dengannya..Sangat berterima kasih sebab mak dan nenek aq dulu la yang buat aq tak buta al-Quran ni..Bukan apa,masa aq skolah dulu bukan semua kawan aq pandai baca al-quran like seriously..,so aq rasa aq bertuah jugak la sebab benda ni bekalan kan..(merepek jauh dari cerita di atas..Daaaaaa...)Boleh la aq sebarkan ilmu ini pada anak2 didik aq..hehe

Ok la..Selain tu aq jugak ada la ajar2 bebudak yang tak bernasib baik untuk bersekolah di skolah kerajaan atas sebab mereka bukan warganegara.. (anak2 warga asing yang bekerja d ladang2)..Biasala..aq duduk pun pedalaman kan..Banyak ok..Dalam 50 orang la student aq..Aq pon Ajar la sikit2 basic English..Stakat sebulan ni,mereka dah kenal nombor,warna,family members and shapes...Diaorang seronok and enjoy dengan subjek yang aq ajar.Semangat jugak la aq ajar bebudak ni..Sampai kluar anak tekak...wakwkaka..I hope semangat ni x luntur di telan masa..bhahaha...

Anak2 pulak..Si Ain dah petah sangat becakap..Walaupun bunyi bahasa yang kluar dari mulut dia kebanyakannya di pengaruh cerita dari Channel Disney Junior yang telah di alih bahasa,but its ok asalkan dia x pelat..Nanti2 hilang jugak la kot slang tu..huhu..Dia dah boleh nyanyi Aliff Baa Taa walaupun kadangkala terselit huruf 'W' di situ..bhahaha..Dan Ain jugak semakin manja..Tapi menghairankan,setiap hari ain cuma minum dalam 2 botol susu sj..makan bukan alang2 la jawabnya...Dah muak susu la kot rasanya...

Alea baru habis kena campak yang bintik2 merah tu..Tapi kita d sabah ni panggil krumut..Tu la pertama kali dia sakit semenjak lahir..Dari budak yang sangat aktif,masa sakit trus x larat hatta tiarap sekalipun..(ceh..Ayat tu jah..bukan main lg..ekekeek.."Kata ku di dalam hati,,sengih..=.=")
Alea dah kuat makan bubur..bubur nasik campur la apa2 pun yang aq tapis..Semua dia makan...slera dia ok...dah boleh duduk..So naik la walker..Tapi kejap2 sj pun duduk atas benda alah tu.Dia lagi prefer bertiarap..Tolong mummy mop lantai la tuw..ekekee....

Oh ya..my mum sakit tau..Ada ketumbuhan dalam rahim dia...Doakan ya mak aq cepat2 sembuh...Walaupun aq selalu lawan cakap mak aku,Sumpah aq sayang mak aq....Semoga mamak cepat sembuh...Amin..Bapak aq ok dan cool..Abang2 aq pun nampak bahagia..perut dia orang dah gumuk sejajar dngar isteri2 mereka yang tengah berbadan dua..Adik aq..Hope ko study bebaik kayh...jaga diri bebaik..Love all of you..

To my beloved hubby..Bulan ni belikan i almari kain yang besar tu kayh,,Boleh nyorok kalau Ain tiba2 menangis,pastu kejutkan dia..Terus gelak x jadi nangis..bhahaha...Thanx abang kerana melengkapi hidupku....sedikit demi sedikit rezeki kita bertambah..Selalu sj ingat kata2 en.hubby..Bukan duit yang buat kita kaya..rezeki bukan hanya berbentuk duit semata..Xda duit jangan melatah...Sebab kita ada Allah...Yakin la Allah telah menetapkan rezeki masing2..Terutamanya rezeki anak2...InsyaAllah..Allah sentiasa akan bantu kita asalkan kita tidak lupa kepada-Nya...Alhamdulillah...Aq syukur sangat..Thanks pesanan tu abg ye..hehehe

....Itu sahaja...

Isterisangmujahid

2 comments:

  1. s0 true..rezeki bkn duit semata2..k0 mngajar anak2 ladangka..k0 mngajar dkt sk0lh agama @ sk.klabakn..ari 2 aq dr sna jln2 tinguk 0ld sk0ol aq..hee..smpey klabakn selatan punye 0fis pn aq redah ikut husband g amek lap0ran..

    ReplyDelete
  2. Ajar kedua2nya...di skolah agama la darl...hehe

    ReplyDelete