Ka-Ching

Tuesday, 29 October 2013

Ceeranoh giveaway..Weeee~~~

Assalamualikum..

Masuk ke empat kali aku taip entry ni..aku x taula apa problemnya..blogging guna mobile la ni..haihhh..malas mau bukak laptop sbb anak pn tumpang menaip sekali..Nasib badan..hiewhiewhiew~~

hari ni aku mau kongsi dengan korang pasal giveaway yang di buat oleh blogger kesayangan ku.. http//ceeranoh.com ..Apa giveaway nya..something yang sangat comfy..wiwiwiw..yesss..aku ada usha instag sis ceera jgk..And dia post produk ni..Teringin mau cuba..So bila sis ceera buat giveaway..harusla join..kot2 menang boleh pakai time workout..kahkah..Almaklumla..aku sekarang ni dalam proses mengshapekan balik badan..rasanya bila pakai produk ni selesa la sikit mau workout...eh apa produk tu...?? Klik sini.. https://m.facebook.com/bra.love.bra

Haaaaa...pegila terjah...murah ok..rm90 dapat 3 helai..berbaloi..bra ni pun sesuai utk ibu yang breastfeeding anak...wah..wah..boleh beli dekat akak kepada kak ceera...ni info dia: :




genie bra....wiwiwiw..warna warni weh...nampak comfy gila kan..

So..korang..wish me luck kayh..mana tau boleh menang..boleh pakai utk workout and breastfeed..bestnyaaaaaaa~~


ni packaging dia...ambik dr instag kak ceera kita..hehe..


diakhiri dengan gmbr zaman gemuk ku dan gmbr terkini..nampak kan.part muka paling  ketara chuolls...ni workout hari2 punya pasal la ni..hihihi...k..dah..dah..bye~~

Tuesday, 8 October 2013

Pemadam Simpati

Assalamulaikum...
Hai semua readers yg x banyak mana pun...huhu..Apa khabar hari ni?Kerja @ Study..?hihihi

Hah..baca title mcm xda kaitan jer kan..Pemadam dengan simpati?hihi..tidak tahu mahu letak tajuk apa..haha..ejaan skema lol..

Ingat Entry jumaat yang sedih?ni kisah tentang student aku yg dah kehilangan mak tu lah..dengan kawan dia..nama sorang tu shakir sorang lagi hazli

Dipendekkan cerita..Hazli ada pemadam..Dan pemadam tu kawan2 tau yang tu Hazli yang punya..tapi dalam diam shakir ambik pemadam tu and mengaku itu dia punya..siap letak nama lgi..Tapi kan..Hazli memang dah tulis nama hazli di pemadam tu..So nangis la hazli..huhu..Shakir ni kita jgn sangka buruk okeh..kita anggap dia tak curi sebenarnya..dia just nakkan perhatian dari guru dia ni la..guru dia tu aku la..hihi..kita kan dah mcm ibu mereka di skolah ni haaa...

So..Shakir pun nangis sama dah.dia ngaku pemadam tu dia pulak yang punya...dua2 dah ada air mata betakung..So Macam mana mau setle hoii..Aku bagi pemadam tu pada pemilik asal..Si Hazli..Pada masa yang sama aku rasa simpati dan kesian dekat si Shakir..Kesian..Dah takda mak kan..Mesti rasa kurang di sayangi..dah tu..Cikgu pulak tak bela dia..
Korang..?kalau aku ada extra pemadam waktu tue memang aku bagi dekat shakir..tapi betul @ tidak tindakan aku tu?kalau la aku bagi..shakir akan rasa aku just simpati atau care dengan dia?atau dia fikir aku bela dia buat salah?hurmmm...

Tapi apa yang aku buat..aku slowtalk dengan budak shakir ni..Kata dekat dia shakir anak soleh..anak baik..Kalau tu bukan pemadam shakir pulangkan la..kayh..gitu jer la..1st tu nangis jugak dia..siap marah2 lgi dekat hazli..tapi kejap tu jer dia cool down..and sambung kerja dia...problem solve..hihi..budak2 ni hati lembut..jujur..kita jer la yang kena fikir positif pasal diaorang..

Ni baru kisah shakir dan pemadam Hazli..Banyak lagi yang aku lalui setiap hari..pasal pelajar malas skolah pun dah selesai..Alhamdulillah..Hampir habis dah school semester untuk tahun ni..hihi..Harap2 la dapat harungi life jadi pendidik sampai pencen..huahahaha..alamak..exam nak dekat dah..wiwiwiw..budak2 ni mampu tidak jawab exam ni.huhuhu..till then..bye bye...HABIS

Tuesday, 1 October 2013

Holiday...

Assalamualakum....

Minggu lepas suami bawak jalan2 ke kota kinabalu...Best weh...Dari bulan 5 lgi rancang pegi..Nasib baik jadi..kalau tdak..confirm merajuk..hahaha

Tujuan melancong tu sebenarnya untuk jumpa dengan kuarga angkat suami dari Kedah..Nervous ok jumpa parents angkat suami..dah macam jumpa keluarga mertua rasa..haha..**over**..Mak bapak angkat suami ni sebenarnya parents kawan baik en.suami..Excited gila en.suami jumpa kawan baik merangkap kembar siam dia ni.,..haha...seronok tengok hubby happy..

1st day dorang datang,kita bawak pegi tanjung aru..Hirup2 angin pantai gittew...

2nd day pulak kiitorang peg pulau..Naik bot..punyalah seram..KETAQ LUTUT weyh..haha..{pun boleh cakap kedah sudah ni..hahah)..Best la bawak anak2 main pasir..kejap ja pn sebab banyak sangat org..kira xda privacy lngsung...tempat lepak pn sempit..huhu..

3rd day kita dah puas ke pantai..Naik bukit pulak..Pegi kaki Gunung kinabalu..Lawat memorial war dengan dairy farm..Pastu enjoy2 pemandangan gunung kinabalu yg indah...

Keluarga angkat kita memang best la..Sporting,,Aku jer n yg malu2 ciipan...hahaha..Basalah 1st time jumpa..Solehah la sikit kan..haha..cuba lama dah jumpa...wakaka..malas nak cakap..agak2 kalau jumpa next time solehah lagii ka x..wiwiwiiw...



Monday, 16 September 2013

New Family Member

Assalamualaikum....
Entry sebelum ni aq bagi teaser pasal baby kan..kan..So hari ni aq bg gmbr full si baby girl ni..aq xtau lg nama baby..hari ke7 nnti d umum la oleh ibu and aby nya..kan..So baby ni adalah anak kepada abg kedua aq en.jackORadi and Puan Lisa merangkap kakak ipar aq..selamat datang ke dunia parenthood both of you...best kan dah hidup bertiga...love korang bnyk2..nanti hari sabtu aq terjah sna..x sabar mau gomol si baby tomey...yeyyy..tunggu kedatangan ku..:-)

Friday, 13 September 2013

Teaser--->Baby girl baru

Assalamualaikum...

Alhamdulillah...kami ada baby baru...anak siapa ae..?hihihi...nnti kalau aby ngan ibunya dah publish gmbr,baru kita buat entry baru ya..cuba tengok skit2 teaser muka baby tu?muka siapa la agak2nya...comel tahap melampau..ahak...teka la..teka la...♡


love you baby...

Sunday, 1 September 2013

September yang sedih

Assalamualaikum...
2september...hari pertama aq mengajar pada bln september...knapa title entry aq sedih jew ni???Sebenarnya hari ni aq kna berdepan dgn student aq yg baru khilangan ibu...Dia sblm ni pelajar yg pnh aq jerit2 sbb becok tak hengat..huhu..tapi kan..hari ni,dia nampak sugul..nampak blur..muka dia nampak sedih je...bila dia gelak2 senyum2 dgn kawan2 terpancar jugak kesedihannya..baru tahun 2 dah kehilangan mak..hari khamis baru2 ni kot..sama2 la kita sedekahkan Al-Fatihah..dia ada adik kecik baru pra..umur 6 thn..huhuk..masa mak dia pegi tu kata husband,dia x tau apa2..dia siap tidur lagi dekat maknya...sedihkan..huwaaaa..hubby kan imam..so kalau ada org meninggal kat kg ni..slalunya mmg terlibat la secara lngsng pengebumian tu..so..dia pn x sanggup tengok anak2 arwah..hmmm...sedih ok....tapi ayah kpada student aq ni mmg seorang yang tabah..arwah dah mmg sakit sblm ni..mmg lemah dah..suaminya la yg urus arwah dan anak2...seorang cikgu jgk sbnrnya...setia dan syg dia dekat arwah isterinya...smoga Allah memberikan kekuatan dan kebaikan buat si suami...susah nak jumpa suami penyayang mcm tu..k..tu jer la...by the way..nak bgi tau anak murid aq tu ada iras2 anak abg aq...comel sangat...Doakan dia jadi anak soleh dan jadi lelaki yang penyayang mcm ayah dia ya....salam...

Tuesday, 20 August 2013

Selamat Hari Raya

Assalamualaikum....
Hari ni Kelas KAFA Kg kalabakan adakan jamuan hari raya...stiap guru just adjust kelas masing2 la...so...aq pn busy urus kelas sendiri jr la...hihi... x tau mau cerita apa..almaklumla..today is wordless wednesday..tengok2 la eh gmbr2 di bawah ni.. =)

Friday, 16 August 2013

4years anniversary

..assalamualaikum..
15 ogos every year my hubby and i mnyambut our anniversary...tapi sambutan tahun ni paling chaos la sbbnya kami kan dah ada 2 anak perempuan yg very active and talkactive..romantik??? x kuasa maw romantis2..urus anak jr kerja..wakakaka..lagi2 ainul mardhiyyah setiap malam confirm tidur lewat..mmg urus diorang bdua jr la..huhu..tapi as usual hubby mmg suka guna ayat yg sweet2 jer la hari tu..wakakaka..jarang hokeh..sbb si hubby bkn jenis yg romantis..wuwuw..aktiviti kami hanya berehat dlm hotel.makan2..sembang2. .sngt biasa..tawau la katakan..yang penting anak2 enjoy stay hotel..next month insyaAllah pegi kk pulak...time tu boleh la enjoy2..weeee..

Thursday, 30 May 2013

Ain dan azzalea

Assalamualaikum...
Rajin dtg lagi..hehe..hari ni aq nak update gmbr puteri2 wncik mujahid...dah lma x letak gmbr mereka...skang ni sorang dah mula pandai lukis2 makhluk...kira lukisan dia skang dah ada rupa la berbanding dlu..garis2 jer..yang sorang lagi dah nakal and bertambah aktif...asyik gerak x pandai diam...dah mcm2 dah dia celoteh..hanya dia and alien lukisan kakaknya jer yg faham..kalau dah jmpa buku..lagi lawak..trus nak membaca...oh..lupa..c kakak jugak dah pandai bercerita..mcm2 crita dia..lawak gila..satu rumah terhibur bila dia berceloteh..hihi..mummy love both of you..walaupun hari2 mummy jerit2...tapi mummy sayang sangat tau dengan korang...mummy cuma mau kamu jadi manusia berguna...(= ♥








Wednesday, 29 May 2013

Review bedak arab part 2

Assalamualaikum..
Entry sblm ni buat review pasal bedak ni jgk..tapi muka just pakai bedak tu saja without any makeup..skang ni nak bg tengok hasil bedak arab plus full make up..aq bukan la msk andam handalan..just suka menconteng2 muka..so...bleh la tengok hasil nya ya...hihihi...semua gmbr ni dr lighting yg berbeza-beza...so..berminat?hehe..hrga rm50 including postage..bedak ni x perlu d pakai dengan foundation..jgn cuba2...x sesuai..compact powder lain pn x blh campur dgn bedak ni..just dap bedak ni sahaja guna sponge khas yg d lembapkan..sponge tu dtg skali kalau korang beli bedak ni..and code warna yg aq pakai ni cherrypink..ada bnyk warna lg yg blh korang pilih..so..itu saja la kan..k..selamat mencuba...(=

Friday, 24 May 2013

Review bedak arab

Assalamualaikum...

Lma x update blog..huhu..hari ni nak update la ya..hehe...
Aq dah bli bedak arab..semangat nak cuba sbb bnyk org kata best...so..jom tengok cubaan pertama ku..hahaha
Mmg best la..bila dh apply dekat muka kering kan..pastu pegang la muka anda..rasa natural sangat2..xda rasa mcm pakai bedak pon..so..apa lagi..dapat ka la segera ye..aq beli dekat dak fatin... bawah skali gmbr tu instagram fyyxcloset..so rerajin la terjah k..mcm2 ada..jam,liptint,bedak arab,shawl and bnyk lagi lah..ok..bye...=)

Monday, 13 May 2013

Ain 3years old

Happy birthday anak mummy..smoga jadi anak solehah..mummy love you so much..mmuahhh