Ka-Ching

Saturday, 29 December 2012

Yeyy..Dah Dapat Surat Lantikan (+Gambar terbaru Si princesses)

Assalamualaikum..

Again..Lama x update blog..Entry pasal KK next time la,insyaAlah..haha..Today just maw share this thing...Aq dah terima surat lantikan kerja pada hari jumaat..So,Next week aq akan lapor diri coz khamis nanti aq dah mula ngajar..So happy for myself..Syukur Alhamdulillah...Bulan februari nanti dapat la elaun..Berbaloilah,3 hari seminggu+3 jam sehari bleh dapat Rm800..Ngajar pun 15 langkah dari rumah..hehe..

And di bawah aq selit la sikit gambar terbaru 3 orang puteri En hubby..hahahah

**No ic perlu di perbetulkan..LOL



Suka tengok muka nakal ain sini,abaikan muka aq..huhu

azzalea...



Mr hubby overexited..hehe

dah pandai main mata,,hehe

pipi yg semakin berkembang..bhaha



K la..bye..tu jer..

Isterimujahid

Monday, 17 December 2012

Kota Kinabalu Part 2 - Ada unsur2 seram..

Assalamualaikum...

Heehe..napa tajuk entry aq ada tambahan d hujung tuh..
mau tau..??

Ok,bgini ceritanya,sampai sja kami ke kota kinabalu,kami singgah di kampung isteri kepada adik my hubby..Biras aq la tuh kn...hehe..Area tamparuli,dekat2 dengan kawasan rumah terbalik tuh..lepas berehat and minum2 petang,Kak Anie(nama biras aq) dan suami sponsor kitorang bermalam di Grand Borneo hotel..satu bangunan dengan 1Borneo..So,lepas check in,dalam jam 9 malam,hubby tinggalkan aq and bebudak tu d bilik...Aq pun membusykan diri dok gambar view dari bilik tu..Tapi,image ni yang aq dapat..BTW,aq x la rasa gerun mana pon,anggap jer la gambar tu biasan dari kaca cermin hotel kan..So,enjoy the view of that hotel kat bawah..

ada nampak lain x gambar ni..huhuhu...bayang putih mcm pakai telekung+angkat something..





ready untuk kursus pulak..huhu

**Room service,mintak iron,agak lambat sampai ke bilik..Layanan dia ok..peramah2..Breakfast free...and delicious...overall,ok..comfy..and macam mau stay lagi lah pulak...huhuh..ok..Done...next cerita pasal kursus pulak..

Mujahidswife




Sunday, 16 December 2012

Kota Kinabalu Part 1


Assalamualaikum...

Hurmm..baru sempat blogging..heehuu...Penat pon blum hilang lgi,kepala masih rasa agak teler dan pening2 lalat...Pejalanan dari KK ke Tawau mengambil masa hampir 10 jam kalau drive sendiri.Sedangkan aku sebagai penumpang pun penat x hengat,ni lagi En.Hubby aq..Lagilah penat...Cian dia..huk..Oh ya..Anak2 aq dua orang tuh pon ikut gak..Best jugak la dapat bawak anak2 jalan walaupun aq busy berkursus...

So.kitorang bertolak hampir jam 6 pagi la...Ambik cousin hubby and singgah isi minyak,trus jalan...Dalam perjalanan,singgah lahad datu kejap,makan2..and then jalaaaan lagi jauh..huhuhu..Woo..Kitorang ada gak singgah beli durian RANAU..Punyalah kick gila2..Sedap..kekekeh..Pastu,Sampailah kundasang,kita pon singgah di Memorial War..So.Part 1 ni kita share la kan gambar2 kitorang di sana...hehe

stesen minyak lahad datu...singgah makan eskrem...yumm..







Durian Ranau...

RM17.00 yang berbaloi..



yeargh....Besar n tebal isi durian tersebut..

Memorial war...Sejuk


kumbang ni mati2 aq sangka patung,rupanya alive...huhu =.="





Cantik btul view tempat ni..tiket masuk sangat2 murah..Rm3 dewasa,singgit anak2


best ni..singgah la kalau datang sini..

Joe pacik si ain...

me wif cousin hubby..
Done part 1..

Mujahidswife





Wednesday, 5 December 2012

Dah Dapat Kerja

Assalamualaikum...Alhamdulillah...

Baru2 ni aq ada duduk ujian Sahsiah guru di bawah kelolaan JAKIM Sabah..Alhamdulillah..Aq dah lulus ujian tu...Finally aq tulis jugak pasal ni kat blog..Ehem..Aq dah d terima menjadi warga pendidik KAFA under JAKIM...Yeyy...Syukur sangat..Dah ada job,dapat bantu ekonomi keluarga + menjadi tenaga pengajar bidang agama ni..Kan kalau jadi penyampai ilmu ni,bekalan yang kita bagi dengan anak didik pasti akan di spread lagi dengan anak2 akan datang,means pahala berlipat kali ganda la kan..lebih2 lagi bab2 agama..Syukur Alhamdulillah..Ilmu Al-quran dan fardhu Ain yang mak aq ajar aq dari aq mula menganal Alif ba ta sampai Al-quran dapat aq sampai kan lagi pada anak didik aq nanti..Semoga mak di limpahkan pahala berganda..Amin..Yang penting tanam dalam hati Ikhlas untuk menyampaikan..ok..oh,lupa plak..Aq nak ucap thanks kepada my husband,my parents,in-laws dan penyelia KAFA Tawau,Ust.Mohd Amin bin Nasir..



Secondly..huhu...10-12/12/2012 ni aq akan pegi Induksi Guru2 Kafa..Tapi si baby mcm mana..huhuhu..Dia kan breastfeeding...Dalam dilema..sebab jauh di kota kinabalu..So,hubby kna ikut+kakak Ain+alea jugak...So,sudah pasti aku akan tersangat busy waktu itu..Hopefully Hubby dapat la jaga kedua2 princess nya d rumah nenek nanti...*nasib baik nenek aq dok KK..Kalau tidak...huh...

3rdly aq just maw share gambar Ain jadi model pasar tanjung tawau...bhahahahaha..xtaw la mcm mana dia bley posing mcm tu..tengok di bawah..ok..done...Salam


model ikan masin pasar besar tawau..Bhhahahaha
Mujahidswife