Ka-Ching

Tuesday, 30 October 2012

My story...Today...



Hurm...I'm actually feel very guilty about my status updated on my facebook last Sunday..Really guilty especially to my beloved husband...BTW,he forgive me for that..Thanx hubby..Yeah..married life is tough..I think i'm a bit stupid for some reason...I'm not really understand his job..He is busy especially on Hari Raya Korban..Busy with the 'masjid' job,and it is holiday,so must be there is a couple who want to get married,and he is a Tok Kadi..So,he is like as busy as bees..Sorry again for not understand you sayang..
All of that came b'coz i feel a bit lonely that he didn't give me a bit attention..I'm so childish..huhu....

By the way,my baby's progress now is she knows how to change into prone position already..Congratulation baby..hehe..Sweet..But i still didn't take any photo of her...maybe i will put it in my next entry..So,next is..She like to sucking her index finger..She know her name when we call her,and play pick-a-boo..







Her sister in the other hand, she is really good singing a mickey mouse club house theme song in malay which is "hebat..hebat..",thats what i heard...She is crazy about Upin Ipin cartoon,and use there language like "Ain punye.."..huhu..Use your sabahan language boleh tak? And have fun with her aunt Aisyah...











Tonight,i'm actually typing this blog while taking care of my husband..he is having a fever right now..Huk..Sorry again sayang...i'm trying to stay awake just in case he need something..Hopefully he will feel better tomorrow...Until next time..Bye peeps...




p/s---->owh,my English..hakhakhak...

Wednesday, 17 October 2012

Mujahid...hehehe




Suka bergurau panasnya hatiku,
Aku merajok ko buat tak tau,
Lepastu pulak tak pujuk pon aku,
Ko la musuh ketat aku

Ko boleh ketawa bersama aku,
Aku menangis ko pinjamkan bahu,
Aq marah ko cool kan aku,
Ko la jugak bestfriend aku

Hari jadi ada jer hadiah untuk aku,
Romantik apa..Tapi tanak ngaku,
Tak mengapalah,I still Love You,
Coz ko la Bofriend aku..


Bila ku stress ko tenangkan aku,
Menggembirakanku juga puteri2 ku,
Ko telahpun melengkapi aku,
Ko lah Husband aku.



Aku janji taat padamu,
Janji tak kan menduakanmu,
Juga menjaga maruah hanya untukmu,
Hanya padamu,
Suamiku...Syurgaku...

###jiwang xbley blah...haha###


Mujahid's wifey







Friday, 5 October 2012

Istimewa Buat Pasangan Ai Sha & Asri

Wa...Dah 3 bulan baru post pasal perkahwinan ipar aq..hehe..So mari kita view gmbr majlis pernikahan yang telah aq edit and touch up ni..hehe...

make up...



Akad nikah..Pengalaman pertama en.Husband sebagai juru nikah(baju melayu  golden colour)
Di walikan sendiri oleh bapa pihak perempuan

Alhamdulillah..Dengan sekali lafaz...

Sarung cincin

Salam buat suami..hehe**gelak2..malu2 la tuw..hek









Together....




Congatulation For BOth Of You....


Mujahid's wifey...

Wednesday, 3 October 2012

Nasib si Handset baru..

Assalamualaikum...

Waaa...Dah lama x update blog..Kebakaran di kampung dah rosakkan cable TM..Baru tengari tadi ok..hehe

Cerita pendek jer ni k..

Pada suatu malam,ada seorang  suami menggunakan telefon bimbit isternya untuk bermain Bubble Shoot game tnpa pengetahuan si Isteri...

Setelah beberapa lama bermain,akhirnya mata si suami pun terasa berat akibat mengantuk dan bulu mata yang terlalu melentik..haha..Sedang isterinya sudah lama di ulit mimpi..

Setelah sang suami berhenti bermain game,dia meletakkan telefon bimbit sang isteri di rak sebelah katil mereka..

Pada mulanya sang suami inin mencapai kembali telefon bimbit tersebut untuk mengaktifkan alarm,tetapi akibat dek mata yag terlalu berat,sang suami membatalkan niatnya...

Akhirnya dia pun terlelap...

Pada keesokan hari,setelah si isteri bangun dan mengemas katil,si isteri lalu mencari telefon bimbitnya...Sedang suami duduk di sisinya dan menunjukkan kedudukan telefon bimbit si isteri..

Terkejut bukan kepalang sang isteri...Huwaaaaaa..Bila mendapati telefon bimbit yang belum sampai sebulan di pakai,telah di jadikan ibarat sekeping biskut...Terendam di dalam gelas yang separuh terisi...

Akhirnya si isteri bengang and telefon bimbit tersebut pun di hantar ke hospital dan sehingga kini tiada khabar berita....

P/s------Kisah ini adalah kisah benar dalam kehidupan Mujahid sekluarga..huhuh


Mujahid's Wifey...