Ka-Ching

Friday, 15 June 2012


Wah ...Lamanya aq x blogging...hehe..Dah sebulan agaknya..huhu..Hangat2 taik ayam betol..Alaaa...Aq xda mood la..ahaks...Asyik kira detik untuk delivery ja....Dah masuk 35 minggu pun aq preggy..Xlama lagi ada la adik si tomey Ainul mardhiyyah ni,InsyaAllah...Rasa nervous pun ada..Sebab dulu Ain lahir kecik sangat..2.3kg jr..Tapi yang ni up sikit kot..Ntah la..

Dalam menunggu detik kelahiran ni,kita x tau pun nasib kita mcm mana kan..Almaklumlah,bersalin ni dah mcm bertarung dengan maut..Kita hanya berdoa and berserah jr smoga Allah masih memanjangkan usia kita and baby kita..Sebab tu la pahala melahirkan ni sama dengan pahala orang yang mati syahid..

So, di entry kali ni aq mau memohon maaf kepada smua orang yang mengenali aq...Terutamanya En.Husband aq.Mujahid...My parents and In Law,Abang2 n adik aq,kakak2 ipar aq,adik –beradik belah husband aq,Family2 dekat and jauh,rakan2 and semualah yang mengenali..hehe..Halalkan makan minum aq yew..kalau ada terhutang ka,terpinjam ka,terambil yang aq lupa,bagi tau la aq..Atau halalkan jr la..Thihihi...

Buat yang pernah terasa hati dengan aq pun,aq memohon maaf banyak2..Biasala,aq pun manusia jugak..xlari dari membuat kesilapan...

Last but not least,doakan dalam minggu2 terakhir aq menunggu saat melahirkan ni tidalah apa2 yang buruk yang berlaku..And doakan semuanya selamat..Aq juga mengharap agar korang doakan anak aq yang lahir ni sempurna,and menjadi anak yang soleh..Amiiin...

Entry panjang sikit..Heehe..Aq dah prepare semua barang2 baby and aq untuk bersalin nanti..Thanx to EnHusband kerana berbelanja banyak..Walaupun kira mcm saat2 akhir dah..hehe..And kali ni aq akan jalani tempoh berpantang yang sangat disiplin..my husband dah prepare set bersalin..Dia la yang akan pantau aq time berpantang nanti..sama macam Ain dulu..Cuma Ain dulu Aq x prepare langsung set bersalin..Maklumla,baby yang 1st dulu,aq masih xtaw apa2 lagi..Kira ambil pengajaran la dari pengalaman yang lepas...Aq try set bersalin dari HPA..Mcm o.k jr produk tu..Lagipun dorang ada sediakan perkhidmatan mengurut lagi..So,lepas semiggu bersalin nanti,bleh la call kakak HPA tu datang kerumah untuk berurut..Tungku pulak mak aq yang sediakan..ehe..Thanks mak..thihihi...

Ni ada sedikit gambar barang2 yang aq dah sedia..banyak lagi sebenarnya..Tapi malas pulak aq mau bongkar semua sebab aq dah kemaskan smuanya supaya mudah En.Husband ambil kalau tiba2 aq dah mau bersalin..Tinggal baju dia and Ain jr dia kena prepare sebelum kami kerumah mak aq nanti..hehe...

Ni set berpantang HPA hadiah dari En.Husband..Hehe...

Yang ni yang akan di pakai bila baby dah kuar..ahaha..nervous nya....huwaaa...
ni pulak beg baby..yang ni yang akan En.husband angkut kalau aq di tahan di wad..huhu


Ni isi dalam beg tu...

Yang ni aq sua sangat..comellll..haha..Yang pink minnie mouse tu sisa kakak ain dolu..hehe...semua ni ada stokin dia skali...beli universal colour jr...xtaw jantina baby..ahaha...

Banyak sebenarnya stuff baby..Tiap kali ke rumah mak aq,smua aq angkut..haha..mcm mau pindah rumah dah..huahaha..

No comments:

Post a Comment