Ka-Ching

Tuesday, 19 June 2012

StrEss!!!!

Arghhh...Dah 2 hari aq rasa stress sangat2..Biasalah,manusia x lepas dari masalah..Tidak perlulah aq cerita secara details..

Bila aq kira2 hari due aq..Wah...Ada lebih kurang 3 minggu lagi..Punyalah..Badan pun dah rasa lain mcm..Perut x payah cakap la..Baby dalam tu dah senget sana..senget sini...Daah mintak di keluarkan agaknya..KEnapa??Dah sempit sangat kew duduk dalam tummy mummy..huuhuuu..Kadang2 bila baby mengeras semacam,perit jugak..Aduhhh...Tuhan jr tau sakitnya...Tapi tu contrction brixton hicks jr..Blum contraction sebenar..Sabar yew baby..X lama lagi baby kuar lah..hihiii..*ketawa sambil menahan sakit..
Taw tidak..Kalau baby gerak2 tu,kadang2 kita rasa mcm lutut or siku ntah tertonjol..Punya pelik..Bila aq garu2 sikit,teerus dia alih..Geli kowt dia rasa..huhu..I'm gonna miss this sweet little moments soon..Shedieyh..Huk...:'(

Lain pulak halnya dengan si kakak Ain kita..Cerewet memanjang..Hurm..Dekat2 maw dapat adik ni,makin menjadi-jadi cerewetnya..Mungkin jugak sebab pagi tadi badan dia agak panas kot..Risau jugak aq kalau dia demam sebab aq jr yang jaga dia di rumah..Mujur ada ubat demam dalam peti,hopefully temperature dia turun la lepas bangun nanti..*Ain tido time bloggingg..huhu..Tadi siap x mau di letak lagi..Terpaksa la aq angkat jr Ain..For you,Mummy sanggup Sayang..

oh ya..Sekarang aq x stay dengan husband,aq stay dengan my parents.Dekat sikit la kalau tiba2 baby ni maw kuar..Yang x bestnya,aq dah x larat kalau maw bejalan..Walaupun cuma untuk k dapur..Baby dah rasa mcm di bawah sangat dah...huk..Help me...!!Aq dah x larat dah..Kalau la boleh bersalin awal kan bagus..huhu..Lagipun dah 36 minggu..Baby kalau kuar 36 minggu kira dah cukup bulan jugak pun..huhu..Tapi.....takut jugak larh..huwaaaa....

K la..Habis dah masa merepek aq..hahaha..Apa la yang aq merapu merepek ni...saja isi masa lapang and kurangkan stress skit...Done for now....

Yang stress,
Mummy Ain

2 comments: