Ka-Ching

Tuesday, 26 June 2012

Entry 2 dalam 1..

Salam....

hai blogku...ehehe...Dah berhari2 aq x conteng apa2 di diary q ni..Oleh kerana Ain pun dah di bawak ke rumah In Law and aq pun keseorangan di rumah my mak,so boleh la conteng sedikit diary ni..eheh..

So,as i posted at my fb's b4...aq ada la membuang duit bermalam di hotel bersama my husband and my dearest daughter pada 22Jun baru2 ni..Hotel tu baru lagi la..Baru jr buka so dorang buat promotion..Husband pun ajak la kitorang untuk spend time together..Ya la,kitorang kan stay rumah In Law aq,rumah yang kitorang beli pun x siap2 lagi,jadi bila dah ada masa mcm ni kitorang sekali sekala mau jugak privacy sikit kan..Tapi yang x bestnya,coz of terlalu busy melayan karenah Ain yang notty,asyik lupa jr take photo padahal banyak aktiviti kitorang seharian tu..Lagipun aq dah sarat sangat2..Dah 37 weeks kan..Bila2 masa jr maw bersalin,so susah sikit mau fokus dengan honeymoon kitorang..Berat sangat2 membawak baby dalam tummy ni..So ni jr la yang ada untuk hari tu..Ada jugak yang di riject sbab muka aq yang CikTem..haha






Ain yang over exited..siap pakai selimut lagi..haduiii..
jalan2 di eastern,Ain jumpa beg ni,terus bawak kata dia punya..Terpaksa bayar..RM40 tu..Berbaloi ker?pffth..Sabo je larh..
Membeli Aiskrim..

*Banyak sangat makan2 tapi x pulak ambil gambar sebab bila dah nampak makanan,terus jr  melantak..haha...

Dinner di restoran warisan ibu...Try la makan di sini..sedap and murah..berbaloilah..!!
Lastly...Hehe..Baru jr bangun pagi...


Second entry...Baby Girl Pulak???
Yang ni aq mau crita pasal temujanji aq d klinik pakar 25Jun 2012...See the tajuk..Aq dah pegi scan tau..Hasilnya doktor kata "kamu nampak ka dua daging tu?Tu ha yang mcm dua roti tuh..senang cakap, roti burger tu ha??"..Macam girl la second baby ni.."Aq punya la gelak time doktor tu cakap...huuhuhuhuhuh...Sangat!!!!!Kalau betul la agakan doktor melalui scan tu,nampaknya aq kna prepare nama baby perempuan la pulak..And berat baby pun ada di bagi tau oleh doktor..Setakat ni berat baby aq 2.8kg..Besar taw dari Ain..Padanlah aq sangat2 x larat bawak baby ni kehulu-hilir..Dekat 3kg jugak rupanya..Orang lain mmg la anggap kecik jugak baby ni..Tapi aq kan bertubuh kecik,so.....Huwaaaa...Sedangkan untuk kluarkan Ain dulu pun aq kna "gunting",Padahal cuma 2.3kg jr,Yang ni pulak..?!Huk aloh...Mudah2an la aq bersalin normal...Aq mmg xmau operate or vacum..Sengsara jr aq tengok orang yang x bersalin normal...huhu..So lets look hasil scan aq yang aq sendiri x tau pekebenda tuh..hahaha..


Tengok larh yer...Aq pon xtaw mau explain apa dalam gambar nih..huhuhuh...37weeks
##sesiapa....boleh explain ka apa nmbor2 yang ada di bawah gambar scan tu...Aq x paham la pulak...##

No comments:

Post a Comment