Ka-Ching

Tuesday, 19 June 2012

Baby Boy??

Huhu...Sambil menahan sakit,aq mau coret2 jap di blog aq nih...

Sakit yang aq rasa sekarang mmg x tahan..si Ain dulu x pulak aq ada ras mcm ni..Sampai mau berdiri pun aq x kuat.Terutamanya bila aq dah duduk5,6 minit..fuhhh...Sakit sungguh...Dah la kaki kiri aq asyik cramp jr..Patutnya En.Husband ada di sisi waktu ni..Tapi  dia kerja..Due aq ada 3 weeks lagi..Tapi kenappa ek aq rasa mcm baby dalam tummy aq dah turun bawah sangat..?Rasa mcm kepala dia dah di laluan paling dekat dah...PAtut ka aq suruh En.Husband datang dah??Takut pulak nanti bila dia datang,tiba2 rasa o.k pulak.Kan dah menyusahkan dia.Kot nanti dia cakap aq mengada2..sebab boleh pulak blogging lagi.Yala,sakit tu x datang kerap pun.Dalam 15 minit gitu la...Baby pun gerak perlahan jer..Yang kerap tu mengeras lah..So what should i do..?Just stay diam2 and x perlu lagi gi tau sesiapa kew....huaa...Mmg second preggy ni different sangat2 dengan yang first...

Oh ya..Pasal tajuk entry aq ni...Bukan apa..Pagi2 lagi ada makcik kawan mak aq cakap yang aq ni mcm preggy anak lelaki jr..And by the way,bukan dia jr yang cakap aq preggy anak lelaki,,kakak ipar aq,nenek aq and even mak aq pun cakap mcm tu..Which is means aq bakal dapat anak sepasang la nanti ni..Kan dah adda sorang anak pompuan,sekarang bakal dapat lelaki pulak..Exited jap..(terlupa jap sakit ni)..Mmg aq rasa mcm maw san di klinik tapi malas pulak aq..huhuhu...25hb nanti jumpa doc pakar,kata nurse aq nanti di scan time dii periksa..So,wait and see jr la..Hopefully machine scan dia x mcm yang hari tu,yang old fesyen..

So...Mungkinkah sebab aq preggy kali ni lain gender dengan 1st preggy ari tu,so dia punya feel pun lain sangat2??Boleh ka mcm tu..?Daripada pemilihan makanan,mood,rasa sakit,keadaan badan..Semua different...Betul lah..Ain dulu aq x rasa mcm susah sangat mcm skrng ni..Aq siap kata pada En.Husband yang orang lain pregnant jalan mcm zombie,sedangkan aq jalan rilex jr dulu..Skang baru aq rasa jalan mcm ZOMBIE gak..HUHU..Gelak sorang2 bila ingat kata2 aq pada EnHusband tu..Sebab dah kena batang hidung sendiri..

Kesimpulan daripada entry ni,Aq harap betul la yang aq mmg preggy baby boy kali ni sbb aq tengok tahun ni mcm seimbang jr baby boy and girl lahir..So,wish me luck kayh readers...Smoga semuanya selamat..xsabar mau jumpa baby yang aq bawak kehulu-hilir nih..

DONE

No comments:

Post a Comment