Ka-Ching

Sunday, 6 May 2012

Wish Me luck...


Isk...iskk...

Apa korang rasa kalau tengok saudara2 korang yang preggy jatuh..? Or korang sendiri yang tengah preggy terjatuh..?

Kenapa aq tanya mcm tu?? Sebab aq yang lalui benda tu baru sj tdi...Ya Allah,bertapa takutnya aq rasa waktu tu...Lebih2 lagi bila nampak ada darah di lantai...Panic and mcm2 bermain di fikiran aq waktu tu..And semua terfokus pada baby dalam tummy aq... Yang 1st nampak aq is my mother in law...Time tu aq sebenarnya tngah siap2 kan air panas untuk aq and Ain mandi...Bila sj melangkah keluar dari tandas,kayu lantai tu patah..mmg dah reput pun...Aq pun terjunam masuk dalam celah2 kayu yang patah...Mujurla xluas sangat kayu tu patah,kalau tidak,msti aq dah terjunam terus ke tanah...Mujurla jugak cerek yang aq pegang dah kosong... Bayangkanlh kalau masih ada air panas dalam tu...??

Bila aq dah keluar dari situ,atas pertolongan ibu mertuaku,darah dah keluar dah...Bila pregnant nimestilah takut kan time tengok darah tu...Aq dah start nangis dah..Mak pulak panggil En.Husband,suh pulang...Tapi,aq smpat jugak selidik dari mana darah tu..Syukurlah Cuma kaki aq yang luka..Panjang tau luka dia..Pedih..Ain pulak dah mula nangis gak..

Mak letak kan ubat di kaki...Lepas tu balut..Husband pulak bawak masuk bilik..Tukarkan tuala dengan kain...Dia siap tanya lagi berapa berat aq....!!Pfftt..Kalau dah mmg kayu tu yang mmg dah lma reput,mmg la dia tunggu mangsa ja untuk dia cederakan...Aduhhh..Sengal betul bila abg tanya soklan tu taw...
Bla dah baring tu,aq rasa perut aq mcm lembik sangat2..xda movement pun dari baby...Aq panic lagi..and air mata pun ngalir lagi balik..Husband pun usap2 sikit sambil cakap2 dengan baby..mau 5minit jugak la,akhirnya baru ada respon dari baby..Baru la aq rasa lega lepas tu...Ain pulak dah nangis2..”wewee jatuh...(*wewee tu nama yang diia panggil untuk aq..),sakit..kaki..”katanya...

Lepas baby dah gerak,aq dah rasa lega..Mulanya aq dah marah2 suh husband bawak pegi check d klinik..Aq takut la jadi apa2 pada baby aq niih...Kan aq dah dekat 8 bulan pregggy...Tapi bila dah gerak,rasanya x perlu ka kot pegi klinik...Cuma kaki jk la rasa berdenyut2.....

So sekarang aq just baring jr di bilik nih...huk..Hopefully xda apa2 laa jdi pada my baby...wish me luck ya dear readers...Hopefully semuanya selamat and xda apa2 komplikasi..

Me rehat dulu..Pen off..Done!!

No comments:

Post a Comment