Ka-Ching

Thursday, 17 May 2012

LepaQ wIf HubbY AnD AiN..Dah 2 Tahun Budak kicik ini...

Mcm2 aktiviti si kecik Ainul Mardhiyyah ni...Hehe..Xmau cakap bnyak la..Enjoy jr pic yang aq upload ni....Hehehe...

Yang ni Ain di Ladang Kelapa Sawit Atuknya...

bersama abi tersayang...


Atas kreta......

Pada 13 mei 2012- Birthday Ain
Sebenarnya dia bday 14 mei..Tapi kitorang sambut malam sebelum birthday dia..hehe
*Ain x sabar potong kek..Xsempat gambar bagus2..Apa darh...Keadaan time ni sangt huru-hara..haha

Kek yang lepas dah potong baru aq ambil gambar dia,Ain la x sabar betolll...
14 Mei 2012-Bawak Ain pegi lepaq2..Dah masuk 2 tahun..Dah bley lepaq memalam dengan mummy and abi..haha..
*Order McD..hehe...And minum@makAn di tepi laut sebab McD penuh orang...
Mrs.Mujahid yang chubby..huh...Bengkaknya muka...Apa kes..Makan lagi Banyak2...

Ain wif mummy



Posing la tu kunun..MUahahahaha




15 Mei 2012-Bawak Ain ke Taman Permaian Again..hehe..Dia dah  berani naik buaian tau..!!
Ain wif Abi



Dah berani Ain panjat benda nie,,,Happynya dia....wah...

yeeeehaaaaa.......

Comeyyyy....hikik...

yippiyayei...

like father like daughter...

Jongkang-jongket time...*abaikan makcik seksi di belakang tu ya...haha



sukanyaaaaa diaaaa,,,,,




Mummy sayang Ain....!!
Penat suda.......




muka kepanatansuda


#####BYE######






Sunday, 6 May 2012

Wish Me luck...


Isk...iskk...

Apa korang rasa kalau tengok saudara2 korang yang preggy jatuh..? Or korang sendiri yang tengah preggy terjatuh..?

Kenapa aq tanya mcm tu?? Sebab aq yang lalui benda tu baru sj tdi...Ya Allah,bertapa takutnya aq rasa waktu tu...Lebih2 lagi bila nampak ada darah di lantai...Panic and mcm2 bermain di fikiran aq waktu tu..And semua terfokus pada baby dalam tummy aq... Yang 1st nampak aq is my mother in law...Time tu aq sebenarnya tngah siap2 kan air panas untuk aq and Ain mandi...Bila sj melangkah keluar dari tandas,kayu lantai tu patah..mmg dah reput pun...Aq pun terjunam masuk dalam celah2 kayu yang patah...Mujurla xluas sangat kayu tu patah,kalau tidak,msti aq dah terjunam terus ke tanah...Mujurla jugak cerek yang aq pegang dah kosong... Bayangkanlh kalau masih ada air panas dalam tu...??

Bila aq dah keluar dari situ,atas pertolongan ibu mertuaku,darah dah keluar dah...Bila pregnant nimestilah takut kan time tengok darah tu...Aq dah start nangis dah..Mak pulak panggil En.Husband,suh pulang...Tapi,aq smpat jugak selidik dari mana darah tu..Syukurlah Cuma kaki aq yang luka..Panjang tau luka dia..Pedih..Ain pulak dah mula nangis gak..

Mak letak kan ubat di kaki...Lepas tu balut..Husband pulak bawak masuk bilik..Tukarkan tuala dengan kain...Dia siap tanya lagi berapa berat aq....!!Pfftt..Kalau dah mmg kayu tu yang mmg dah lma reput,mmg la dia tunggu mangsa ja untuk dia cederakan...Aduhhh..Sengal betul bila abg tanya soklan tu taw...
Bla dah baring tu,aq rasa perut aq mcm lembik sangat2..xda movement pun dari baby...Aq panic lagi..and air mata pun ngalir lagi balik..Husband pun usap2 sikit sambil cakap2 dengan baby..mau 5minit jugak la,akhirnya baru ada respon dari baby..Baru la aq rasa lega lepas tu...Ain pulak dah nangis2..”wewee jatuh...(*wewee tu nama yang diia panggil untuk aq..),sakit..kaki..”katanya...

Lepas baby dah gerak,aq dah rasa lega..Mulanya aq dah marah2 suh husband bawak pegi check d klinik..Aq takut la jadi apa2 pada baby aq niih...Kan aq dah dekat 8 bulan pregggy...Tapi bila dah gerak,rasanya x perlu ka kot pegi klinik...Cuma kaki jk la rasa berdenyut2.....

So sekarang aq just baring jr di bilik nih...huk..Hopefully xda apa2 laa jdi pada my baby...wish me luck ya dear readers...Hopefully semuanya selamat and xda apa2 komplikasi..

Me rehat dulu..Pen off..Done!!

Friday, 4 May 2012

Thanks To Uncle C Ain..^^


Bestnya....hahaha...

Mmg la korang bila baca mungkin akan kata...”ceeeehhhh....”

Tapi bagi preggy person mcm aq ni, aq rasa happy sesangat...haha..
Yala,aq rasa apa yg aq ngidam ni mustahil aq dapat melainkan aq naik kapal Terbang Air Asia..
Tapi mungkin dah rezeki baby aq,aq dapat jugak apa yang aq idamkan..yayyy.....
Mujur jugak adik ipar aq ngam2 pulang Tawau cuti semester ni..Dapat la aq order,and semalam aq dah nikmatinya..

Apa agaknya yup....Nasi Lemak Air Asia yang sangat sedap n menyelerakan..

sesape naik flight lagi,ble orderkan aq benda ni ka?huhu.....Cewdap larh.....


Credit to En.Zakiy@Beb...

uncle c Ain..

So,Sesapa yang maw berkenalan dengan dia,ni ha...Aq Paste gambar dia sekali...ehehe...Jangan marah arrr......Sedikit tentang dia..,dia student KUIN,umur dia 21tahun..Belajar perhotelan and persijilan halal*kalau xsilap aq la...baik gak orangnya...Ahaha.....Tapi aq xtaw ni status dia single ka @da berpunya..Kwang3x....

K la,tu jak entry aq kali ni..DONe!!!^^

Wednesday, 2 May 2012

Baby checkup


Tuesday,

aq kna flu...Selsema,demam and hampir pitam..Time tu duduk di rumah mak aq di semarak...And yang ada Cuma my daughter ja...En.Husband meeting dengan PKBS..Bila dah sejam rasa mcm tu,akhirnya aq text my husband suruh pulang..Padahal meeting dia blum habiis lagi,ya la,aq takut jr jadi apa2 dengan aq or baby dalam tummy ni,sepa mau tengok2 kan si kakak kecik tu pulak kan...Balik jr En.Husband,dia marah2..Isk..Sedih jugak la..Aq bukan apa..aq dah cuba beertahan sejam,tapi mmg x kuat dah..mmg berdiri time tu rasa mau jatuh da..Salah ka aq..huk..Tapi lepas dia makan,mood dia Ok balik..Lapar la agaknya sampai dia marah2 tuh..Lepas stengah jam baru aq rasa o.k..So En.Husband decide untuk pulang ke KLBKN..Aq pun ikut jr la...Apa2 pun aq sangat2 terharu dengan my bucuk Ain sebab masa aq sakit sangat2,aq ada nangis taw..huwaaa..Ain datang baring sebelah aq and kesat2 air mata aq,and tepuk2 bahu aq..Cerdiknya budak ni...Penyayang plak tu..Mcm tu la kot diia jaga adiknya nanti agaknya..huhuk...En.Husband ada jugak ajak untuk pegi hospital untuk check,tapi aq masih rasa boleh tahan lagi,so kami pun x jadi la ke hospital..

Wednesday.
.Aq pun pegi klinikdesa KLBKN.Patutnya aq kna pegi hari khamis,tapi risau darah masih kurang lagi,so pegi awal lah..Nasib bak mood nurse tu baik and aq pun Cuma sorang jr patient time tu..So dia cakap ok la..Malam sebelum pegi klinik,,mother in law aq masakkan hati ayam masak kicap..hehe...makan banyak2 supaya darah kembalii normal..
FKC
Hasilnya ya'll...
Seperti biasa,urine test dulu..hasilnya normal..Blood pressure,normal,berat naik ikut yang d suruh and kandungan darah aq pun ngam2 11..So selamat la sudah..Tapi poleh kerana dah masuk trimester ketiga,aq kna la ke klinik every 2 weeks..hehe..mau masuk 30 minggu dah kan..Kira dah 7 bulan lebih..Nebesss nya aq..Lagi 9-10 minggu,aq akan delivery..huwaaa..takut..Bayangkan la kalau time tu ada komplikasi ka..Ya Allah,Panjangkan la usia ku..Selamatkan la aq dan kandungan ku..Aamin...

Aq ada bagi tau nurse yang aq hampir pitam sehari sebelum tu,dia cakap lain kali kalau rasa mcm tu terus pegi hospital..Jangan tangguh2..Takut ada komplikasi..Ok..I will next time..hehe..Lepas tu dia terangkan pasal mcm mana maw kira FKC(kiraan tendangan baby)..Aq masih ingat lagi cara dia masa first preggy  dlu,so xda masalah la..Nurse suh kira dari jam 9am-9pm..Itu untuk tau,baby dalam tu sihat ataw tidak..Kalau x cukup 10 tendangan dalam 12 jam,cepat2 la ke hospital untuk check..Ya,aq masih ingat pengalaman aq masa mau bersalin Ain dulu,ada mom-to-b yang tidak bernasib baik..Baby dia x geraak dah 3 hari,dia preggy 7 month..Last2,dia keguguran..Kesian tau aq tngok..Yalah,kita kiri kanan dia ada baby..Dia pulak x bernasib baik..Tapi,syukurla ..Anak dia ada tunggu di Atas sana..Jadi penghuni syurga...

Last but not least,aq dah catit smua barang2 baby   and aq yang perlu di sediakan sebelum delivery..InsyaAllah,bulan ni aq akan lengkapkan semua yang aq list tu..Iitupun atas arahan En.Husband merangkap bank aq..hahah...k..Done For now...Bupbye..

Gonna be mom for da second time,
...Maszwin...