Ka-Ching

Tuesday, 3 April 2012

Selamat Pengantin Baru Abangku...

Sepatutnya aq tulis entry ni tanggal 7April nanti,tapi oleh kerana xda benda maw d buat + x sabar mau upload gmbr kawen abg aq ni, aq awalkan la....Tanggal 7 April ni genap la sebulan perkahwinan pasangan cemboy n sweet Jack O Radi n Alessandra Myralf iaitu abang n kakak ipar aq..Welcome to our family kak..Hehehe...Biarla sayer abadikan Majlis korang ni di blog yg xseberapa ni yer..hehehe

Majlis Akad nikah couple ni d adakan d kediaman kak lisa sendiri..Di nikahkan oleh ayahanda kak lisa berwakilwalikan imam daerah tawau..Dengan sekali DUA kali lafaz,maka sah la kak lisa menjadi kakak ipar aq..haha..apa kes??Maka,pada 7Mac2012, jadi la mereka suami-isteri yg sah...

**wajah saat2 ingin di nikahkan...wah..wah..tenang n polos jr kan**

Lepas jr akad nikah,kami rombongan lelaki di hidangkan dengan jamuan makan tengahari...Sedap..Aq ingat lagi masakan ayam dia.yummy...hehe..lepas tu kami pun tinggalkan abangku ni ni rumah pengantin pompuan..hehe...Xdapat upload gmbr kmi denan mempelai coz anak xda dlm gmbr tu..Sangat2 meragam ain yer time tu..hohoh


*mereka dah tawen..Maka kedua2 abangku telah bergelar suami n imam kepada isteri masing2*

Majlis resepsi d rumah pihak pompuan d adakan pulak pada 10 Mac 2012..Pada jam 11 la agaknya,hehe,x ingat dah..kami pum bertolak lagi ke rumah pengantin perempuan untuk majlis menghantar pengantin..Yang kureng bestnyew,hujan lebat la pulok..huk-aloh...basah la kami jawabnya...Anak gugurl aq skali lagi tidak dapat posing2 dengan pasangan pengantin,dia terjatuh,kotor aun putih hadiah dari opahnya...sedeyh+geram tengok anak nakal bijak aq tuw..haishhh...Menu masakan dia sedap gak laa,aq makan daging n udang dia..yummy pulak aq rasa..**ngam2 ngah ngidam udang time tu..haha...Sampai aq pon ambil gak udag dari pinggan adik aku..hehe..Ni slah satu gmbr yang kami sempat snap bersama pengantin..Adik-beradik aq..ehehe

*From Left,my big bro,DD..Lil sys Murney Jack O, Alessandra n me...^^,


**aq yang paling tecit n katek tu..hihi...time ni preggy 4month+++..xketara lagi pewott kn..**

ok...then bila dah habis makan2,kami pun pulang la kerumah..Jack,bye..lu tinggal lg di situw k...Tapi yg kureng best lagi,door giftnyew mana..?kak lisa dah suruh orang edar2 door gift pada kami,tapi orang2 smua busy kowt??So,x pa la..Dimaafkan sebab cuaca pun x berapa baik ketika itu..Mmg ada kekacauan la sdikit..hihi..xpa,janji majlis pada waktu malamnya,aq view gmbr dorrang,smua berjalaan dengan lancarr..Alhamdulillah...

*ni baju dorang untuk resepsi malam nyew..Cantik kan baju ituw..Harga di rahsiakan plak tu..duhh...Yg famiily kak lisa tu pakai baju adat..adat lma jangan d lupa kayh..Hidup bugis..Ehehe

Akhirnya pada keesokan hari,iaitu pada tarikh 11 Mac 2012,majlis pong d adakan d rumah kami..yup,majlis sambut menantu...mengikut adat kak keluarga kak Lisa,wakil lelaki kena datang kerumah pompuan untk menjemput pengantin pimpuan n romongan smua ke rumah kitorang..sSo,aq,adik aq n abang aku la yang di tugaskan untuk ke sana...So kitorang pun pegilah,dah sampai sna,duduk2 kejap,pastu rombongan pong bertolak la kerumah kami..nguehehe


*pengantin pompuan dengan my motherrrr....kecik kan mamaku..hehe..mcm aq juga**

Patutnya kitorang ada pelamin dalam rumah jr sebab wat majlis kicik2 jr pong,tapi kami decide pelamin dlm tu bwk pindah ke luar..hehe..Jadi senang sanak-saudara mau mengabaddikan gambar mereka..Tapi mini sangat la pelamin tuw..o.k pew..cute jr...


*Ni la dia pelamin mereka..hehe..Anak gugurl ku yg "inteprame"..Tengok jari anak ku,mahal tuh..Rock!!*

*Kami suami isteri n anak gugurl mengucapkan selamat pengantin baru buat pasangan Suradi n Lisawati..Kecik jek kam anak-beranak kan..*korang tu yg tingggi betoll..hahaha.Perut nampak bulat plk di sni..ngeee^^


**o.k anak ticik ku...See the mata...Very the vass kan...sayang ain....Seronok kn uncle mu tawen..hehe**

Majlis berakhir pada pukul 6 ptg..bila orang dah sibuk mengemas,aq pla missing..hehe..Aq p tidow..Letih sangat..Anak aq pulak habiskan masa dengan mr.Mujahid pulang balik dari Kalabakan-Tawau,Jauh tuuu..Tapi,ni la pengorbanan kami untuk perkahwinan korang...So,jaga hubungan korang bebaik k..Dah la dok jauh2..xpa..Ada hikmah soma tuw..K la..Habis dah pown..

##############DONE##################


2 comments:

  1. aWww~ sweet moment~my pleasure to have u n all da ALWI'S family~ thanx~ emuaXxx~

    ReplyDelete
  2. alessandra-smoga kekal abadi n cepat2 dapat baby yew kak...hehe

    ReplyDelete