Ka-Ching

Wednesday, 25 April 2012

Rakan-rakan Seperjuangan Part III (5UIA)


Part III ni aq mau crita pasal aq masa form 5 dolu2...hehe..Bila dh form 5,aq mula rapat dengan besties yg agak glamour...Lala and Fatin(fatin kelas sebelah..).. time ni student 5UIA bersatu and mmg kira rapat jugak la semua..Lagipun dah tahun akhirkan..Aq masih ingat,aq rapat dengan Lala sebab kitorang naik bas sekolah yg sma.Bas Abg Malik..hehe..Lagi sorang classmath aq yg sm bas dengan aq ialah Razwan..Merangkap ketua kelas paling sporting..haha..Pagi lagi aq akan ke lorong semarak(kwsn perumahan aq) yg abil maasa 5 minit dari rumah,..Bas aq x ambil depan rumah,melainkn hujan...Aq xla takut sangat pn sebab bukan awal pagi sangat..lagipun selalu terserempak si ketua kelas dalam perjalanan ke port kitorang..Hehe..And bas kitorang akan sampai ke Abaka dekat2 bunyi loceng..hehe..Driver kami kira sporting gak la,pagi2 lagi akan pasang lagu baru mengikut citarasa kitorang,..Time dalam bas ni jugak la aq n lala selalu kacau Razwan..Haha..Mau ketawa bila aq ingat kisah tu..lebih2 lagi bila Razwan dapat something dari Peminat misteri dia masa dia BDAY...Wuuuuu...haha..Jangan marah yaw En.Razwan..haha

Berbalik ke kelas 5 Uia,Aq masih ingat kelazatan karipap yang di jual oleh one of our class members..Thanx to her mum,karipap dia mmg sedap and mengenyangkan..And x perlula kitorang bersusah-paya ke kantin..hehe..Study mcm biasa..And yang sedihnya ada beberapa rakan kitorang yg xdapat menghabiskan peperiksaan SPM..Sedih taw time tu,budak2 pandai lak tu dorang ni...Best betul bila kitorang ada TEST atau EXAM..ahaha..Biarla itu menjadi sejarah buat kami smua sekelas..Mmg Besties la  kitorang time ni..hahaa...

Ada jugak kisah time Pendidikan Islam,aq pun xtaw mcm mana bly jadi perkara tu..Jadi secara tiba2..Usaz kitorang suruh hafal nama2 ilmuan Islam,oleh kerana aq hanya berbekal buku rujukan yang kurang lengkap berbanding buku teks,aq terpaksa la menyalin dari kawan aq,x silap buku teks sarimah kowt?hmm...Xpasti plak..Bila dah salin,aq pun mula cuba untuk menghafal..So bila tengah menghafal tu,tiba handset Ustaz berbunyi,and dia pon kluar jawab panggilan telefon..Aq kalau m’hafal mmg bising skit,bila ustaz masuk,mood di mcm berubah tau..S,dia pun tiba2 panggil aq kedepan and soal aq pasal ilmuan Islam tu,aq gagap la..Yala,baru kejap aq Cuma maw hafal,tiba2 dah kna soal..Aq pun buat muka keliru,terus ustaz tu meradang and mcm maw menampar..uh..Sakit jantung aq time tuhh..Then,aq di usir dari dlm kelas,and di suruh duduk di lantai..Apa kes aq pun masih xfhm sampai sekarang..Ustaz kalau ada masalah pun jangan a libatkan student..Kitorang x salah ok..Siap sumpah aq gagal Spm Agama Islam lagi,Tapi Alhamdulillah,aq dapat A1 jugak dalam subjek tu...

Time ni jugak aq ambil tuisyen mlm..Haaa..Time ni la aq,lala and fatin jadi rapat..Mcm2 kami lalui..huhu..Dari pengalaman yang best ke x best..Hehe...Xperlulah story about this..Buat Adlina yang jugak 1 tuisyen aq,maaf..Aq tau ko nmpak perubahan aq..huk...Bagus jugak kan kalau aq tuisyen sama2 dengan ko jr dolu..hoho..

Bestnya bila dapat join coir,drama pentomen,buat banner and banyak lagi la aktiviti masa tahun akhir ni..Mesti kawan2 sekelas ingat smua kan?mcm mna lucunya persembahan pentomen kita,mcm mana seronoknya kita belatih coir,and cm mana kecewanya kita dengan motto banner kita yang di riject oleh cikgu.huhu...Tapi itu tetap segar dalam ingatan aq taw..


.
And pada kawan2 yang sekelas dengan aq untuk subjuk sains sukan,Aq di sini sangat2 hendak memohon maaf kalau baju kelas untuk sains sukan ktita tidak memuaskan hati kotang..Aq pun xtaw,napa aq boleh tempah di tempat tu..Bila dah dapat baju tu,aq pun kecewa tau..Burok bebeno hasilnya,..huhu..Sorry guys,aq x sengaja...Taw tidak,bapak aq pun bising2 sebab terpaksa hantar aq pegi ambil baju tu dalam jam 9mlm..huhuk...Tapi aq bersyukur seangat sebab pertandingan futsal yang kita anjurkan berjalan dengan sangat baik and penyertaan pun menggalakkan..Thanx and credit to Puan Najah,guru sport sains kita yang sempoi..hehe..And buat Hisyam Lee,Aq mintak maaf kalau kita pernah gaduh dulu..Ya,pasal Hoo Ma Glesa dulu..Dia yang pinjam buku aq,mmg la dia yg kena hantar balik ke meja guru kan..Ko patutnya tau hal tuh..huuhuu..Bukan aq saja2 jr mau arah2 Hoo time tuh...

Lastly,SPM..Time ni my mom pulak pegi Kelantan..Kecewa jugak aq..Patutnya time SPM mak la yang jaga,tapi urusan abg aq yang sulung lagi penting..Time tu dia maw menikah...Kecewa taw...huk..Hari ke berapa ntah SPm,aq kna demam panas,mak x taw pun..Langsung xcall..huk..sedeynyew..Nasib baik ada Lala temankan di rumah...Thanx la buat kwn2 yang bantu sedikit time spm tuh..Aq mmg x bley fokus jwb exam,mmg rasa mcm mau tido jr...Razwan,Adlina,Syamimi,And sesiapa lagi yang duduk dekat dengan aq..Thanks yah untuk korang..huk...And masa paper sains sukan,aq kecewa sebab aq mintak tolong dengan kawan2,tapi smua buat xaw jer..Nasib baik aq kredit jugak subjek tu..

Akhirnya SPM berakhir and aq xdapt jumpa kawan2 aq buat kali terakhir semasa ambil result SPM sebab aq duduk JB time tu..Tapi semua tu akan jadi kenangan terindah buat aq....


......5UIA.......

No comments:

Post a Comment