Ka-Ching

Tuesday, 24 April 2012

Rakan-rakan Seperjuangan Part II ^^


Haaaa..Kali ni aq mau sambung pulak part 2..hehe..Dan bila aq melangkah kesekolah menengah,aq di tempatkan di S.M.K ST Patrick...Masa mula2 mendaftar,mak la yang hantar,maceh mak..hehe..Sebelum kitorang di letakkan di mana2 kelas,ada ujian first..So,lepas ujian,aq pn di tempatkan di kelas 1B..Rakan yang mula2 skali aq kenal is viviana sophia,Amira Raihana,Lucas chung and ada sorang tu aq ingat nama samaran dia fify kowt..Dia pindah masa semester ke-2 ke sekolah agama di mana ntah..aq pun dah kurang ingat..Hehe...Time ni aq skema la sangat2..(mmg aq di st patrick sangat2 tidak di kenali)ahaha....Study as usual...exam pun dapat result yang bley tahan la jugak..Sampai la aq masuk kelas 2B,aq berkenalan dengan kawan lain pulak..Tumpuan aq dah lari2 dah time tu..Aq mmg minat nyanyi,so dalam kelas sangat suka menyanyi..tapi dengan kawan sebelah aq jr a..Time tu aq duduk sebelah student yang bernama Hasnah,orang pasir putih..Lepas tu yang duduk belakang aq budak nama azren and tajudin,di depan pulak Huzaifah and Firman..Haaa..Dorang ni pun kira mulut becok2 jugak...haha...Keculai Huzaifah la..Dia pendiam..So,aq ingat lagi peristiwa bila aq mau cakap sesuatu dengan geng2 tajudin n azren,kitorang kna berbalas pantun..apa kess??haha...Ada2 jr budak2 baru mau UP la katakan..Bila dah becok tu,hasilnya aq di turunkan ke kelas ke empat..3D,Huaaaa....Sedih tau..Azren pindah semenanjung,Hasnah pulak berhenti sekolah n hilang ntah ke mna..Aq pun x taw mana dah dia ni...huhu...
Masuk kelas 3D,aq dah kawan dengan Naemmah Sulaiman,My besties..Bestnya bekawan dengan dia ni..Walaupun kitorang nakal2 kanak2 rebina,tapi kitorang x penah lupa untu study..Petang kitorang akan turun untuk “study”..nguahaha..Malas la mau ingat aktivi sowt kami petang2..haha..Yang pasti pondo yang kami conteng masih ada di situ..haha..MR.TF,MR.KAB,MR.TAM and ada sorang lagi grng dorang sering kami kacau dari jauh..Hahaa..Ni semua naemmah punya rancangan la..Aq dengan rancangan aq sendiri..Ahaha..Sowt..X pyh citer la..Buruk bebeno perangai kanak2 riang nih...hihi..Tapi PMR result x teruk ok...haha..Yang penting anjing di ST.Patrick tu,kami letak nama Si PATRICK..Kalau maemmah baca ni,mesti dia ingat..Lain2 kelakuan kami is,beli sanggar di kantin yang gerainy x berapa laku..Kira tolong mkcik tu larh..hehe..Lepas tu,tolong makcik jaga toilet kemikkan tin yang dia kumpul,kacau makcik tukan sapu and most sowt thing yang kami buat ialah kacau Ustz kesayangan kami,Ustz.WAHID..Yayyy..Naemmah,ko ingat apa2 tidak?!hehe..Aq ada lagi kawan2 lain mcm Salawati,Surinah,Fitri,Alfian,Firman,and ada lagi la beberapa..Di sini xda istilah berpuak2,kitorang smua sekelas adalah kawan...Temrasuk yang chinesse..


Lepas tu form 4,Aq x dapat la di kelas sains,kecewa sangat,mula2 ada nama aq di sebut ke kelas JED,tapi last2 di letak di kelas Nilam..xpa,aq x kisah pun...hehe..Bila dah 3 bulan kot,ada la masalah keluarga yang xdapatdi elakkan,aq rasa kawan2 sekelas aq tu kenapa aq tiba2 berpindah...aaf la,aq blah begitu jr..huhu...Aq pun akhirnya berpindah ke SMK ABAKA..Aq ulang PMR,juga atas alassan tertentu..And result aq time tu sangat ok la bg aq..Yala,aq terkejut ok,Math aq bley dapat A...huhu..Masa 1st pindah,aq di letak di kelas ke 4..Kononya xda kelas kosong selain kelas tuh..Tapi bila ada student dari semenanjung,bley pulak budak tuh duduk kelas pertama..Aq pun x pj=hm la system skola ni..Aq di buli di kelas tu..Budak2 dia mmg kejam..Aq benci bila ingat smua student kelas tu..Aq di lemparkan kasut,Kerusi aq di tarik bila aq mau duduk,aq kna hina,kna kutuk,kna perli..Budak2 kelas lain pun ada yang x puas hati bila cikgu BM puji2 aq di krelas dorang,ya la,dorang xtaw reason aq ulang PMR..Aq bukan mau tunjuk pandai..Aq sedih bila ingat kisah tu..Kenapa dorang bencikan aq..Aq berkawan dengn budak kelas sebelah,Liza Athirah..Tapi aq sedih jugak bila ingat mcm mana kami boleh bergaduh masa naik form 4..Maafkan aq..Tolongla jangan ada dendam antara kita..Aq dah cuba untuk contact dia balik di FB,tap dia senyap jr..Hmm...Xpala..Aq mntak maaf kayh..Aq xpnh rasa berubah bila naik kelas 4UIA..Aq pun xtaw napa ko rasa mcm tuh...huk..
Melangkah masuk kelas 4UIA,time nih aq ddah minat gila2 dengan subjek English..So,di sini lla aq folus subjek ni..huhu..Kawan aq time ni is Hazlini...Aq duduk depan sekali,tepi tingkap..Study as usual..Aq bkawan dengan semua orang time ni..yang paling best adaah waktu pagi sebelum bunyi locceng,kami akan buat kerja rumah yang blum siap bersama2..Buku yang selalu menjadi rujukan kami ialah buku En.Razwan..Heheh...Dia mmg pandai,especiall y Add Math and Math,Chemis,Physic and bio...Selain tu Adlina,Ciwa,Syamimi,Shakina and ratnah.Ni semua budak pndai dalam klas kami..nguehehe....Leps tu study lagi mcm biasa..Yah,mcm yang korang2 lalui jugak la mas seolah dulu.
O.k la.Oleh kerana form 5 adalah tahun akhir aq di sekolah menengah,aq akan cerita panjang lagi untuk next entry,,Form now on...Aq stop part 2 dulu..Yeeehaaaa...


Still to be continued

PS::GAMBAR BLUR..SORRY

No comments:

Post a Comment