Ka-Ching

Monday, 16 April 2012

mujahid's wifey- Coretan si Isteri...^^

Wah....Malam2 gini layan lagu favourite En.Husband..Sedetik Lebih-Anuar Zain...Layan jugak dia lagu jiwang ni yerp...hehe

Sepanjang hampir 3 tahun jadi hubby and wifey ni,mcm jadi dalam rumah tangga kami...Yup,begitu la kehidupan rumah tangga..Nampak best jr dari luaran,tapi menjalaninya perlukan tanggungjawab yang besar...Lebih2 lagi bila ada insan ketiga yang cuba mengganggu rumahtangga kita..Bukan kita si isteri ni terlalu cemburu,tetapi kita terlalu menyayangi dia and tidak mahu and tidak rela kalau dia jatuh ke tangan orang lain..Lebih-lebih lagi kalau kita dah punya pengikat kasih iaitu permata hati atau zuriat kita bersama...Bukan juga takut kehilangan tempat bergantung,tetapi mmg kesimpulannya kita sayang n cinta kan dia..cewah..Cuma harapan kita si isteri,aar dia faham cemburu itu bukan untuk merimaskannya,tetapi untuk menunjukkan kita tidak mahu kehilangannya....

Husband ku mmg cool orangnya,...Biar aq menangis n marah mcm mana pun,dia sangat2 la cool n tenang hadapi aq...Bukan aq sj,dia tenang hadapi sesiapa pun yang ada di sekelilingnya...Parentsnya,In law nya..Mmg nampak tenang orangnya...*melainkan time tu dia sakit kepala or gigi la..hihi...Kadang2 tu sikap tenang dia la yang buat aq marah..huhu..*berdosa pulak aq rasa..Yup,dia tau bila akan pujuk aq bila aq merajuk,dia tau bila dia boleh datang dekat dengan aq bila aq marah,and dia tau buat aq ketawa bila aq moody...Padahal aq ni dulu jenis yang sangat degil...Cuma aq rasa aq jr yang kurang memahami dia...maafkan isteri mu...Isterimu selalu wat abg bengang,...Selalu buat yang abg x suka...Selalu cakap kasar dengan abg..Terutamanya bila marah...Ntah la,mulut ni laser sangat2 kalau marah..Tapi syg tau,bila syg dah mntak maaf ,abg akan cakap "abg tau,tu semua bukan dari hati syg..."..Sweet kan?Aq rasa la kalau aq dapat husband yang pemarah,dah lama lebam kt mulut laser aq ni..hua....hua...

Husband aq penyayang..Buktinya,tengok la cara dia layan anaknya tu..huhuh..Bila hujan ka,black out ka,anak mesti cari dia.walau tangah malam pun,bila aq minta temankan ke toilet,dia sanggup bangun n teman.*walaupun kadang mulut dia ngomel..Dia mau aq beranikan diri jr pon..aq kan penakut banyak..haha...Kadang aq rasa bersalah jugak mau kejutkan dia bangun..kesian sangat dengan dia..huk..tapi kalau keinginan untuk mengeluarkan tu xdapat di bendung lagi kan,hhe..kejutkan jugak la...maaf lagi ya abg..Syg ni selalu susahkan abg...See,penyayang kn dia..tu pasal aq xmau pompuan lain pun jeling2 dia..haha..penyayang nya dia..Aq selalu dapat apa yang q ngidam sepanjang preggy ni..Dia siap buatkan cendol lagi tau..Habis 2 mangkuk aq makan...Sebab aq xmau cendol yang di beli..Xsedap di tekak ku time tu..Thanx abg..Syg janji,kalau abg sakit,sayng sedia memberi khidmat menjadi nurse peribadi abg..hihi.tu la pasal,aq sanggup picitkan kepala dia bila sakit kepala dia datang,sanggup urut betis dia kalau dia masuk angin,sanggup cari uban dia,walau pun kadang aq cari,satu pun aq x jumpa..huhu..Aq sangup jr walaupun kadang aq moody2 kalau kena suruh..huhu..Sebab aq cuma mau dia tau yang aq pun syg dia sangat2...

Walaupun husband aq ni sedikit cerewet,tapi aq tau cerewet dia pun x menyusahkan aq..huhu...Pasal makan mmg ada yang dia pilih..Dia x suka sayur sup di campur dengan kacang hijau,dia x suka minum air panas yang terlalu panas or sejuk,x mau manis2 sangat,x suka makan ubat pil,lebih suka telur mata sapi daripada telur dadar,susu mmg x masuk dalam list minuman dia,suka sangat makan daging..xkisah la,payau ka,kambing ka,sapi ka,janji daging,dia akan telan..hehe..Dari segi pakaian pulak,jenama tu x la berapa di titikberatkn..Walaupun murah,kalau selesa and kemas,dia akan pakai..Yang penting bersih..Dia tidak akan pakai baju tu keluar walau ada setitik kecil kotoran pun pada baju tu..kalau dlm perjalanan,anak di kotorkan baJu dia,dia akan mengomel jr memanjang..huhu...And akan brubah la sedikit mood dia..huhu..Pasal kereta dia pulak,mmg pantang dia turun bandar kakalu kereta da berlumpur..Carwash adalah kewajipan buat dia..Kadang aq bising jugak..Rm8-Rm10 tiap kali cuci..Dah tu,kalau dalam minggu tu 2,3 kali turun bndr mcm mana la?Sebulan dah berapa..Huhu..Mmg cerewet la pasal kereta..Sticker pun kna arrange bagus2..Kalau x kena di matanya,dia bukak..Xkisah la berapA dia bayar pun untuk benda alah tu,tapi kalau mmg dah nmpk pelik,dia akan bukak punyalah...Yang lag teruk,dah la bayar carwash,kadang tu dia sendiri lagi pegi kiwi kreta dia..cerewet kan..dia x puas hati kiwi carwash tuh..huhu..Patutnya dapat diskaun taw..haha..Mmg dah masak la aq pasal "The Does N The Doesn't" En.Suami aq sorang nih..hihi

Last but not least, aq sangat2 sayangkan insan sorang ni..Aq harap cuma harapkan sesiapa yang membaca en3 aq ni,doakan la kebahagiaan kami..Smoga kami kekal bersama until syurga...Buat En.Husband pulak,syg akan terus sayangkan abg selamanya..Syg harap abg pun begitu jugak..syg tidak akan berhenti untuk mempelajari semua tentang diri abang...Syg harap semakin lama,kasih kita semakin erat..Semakin hari hubungan ni menjadi semakin manis..InsyaAllah bulan 7 ni syg akan bagi lagi hadiah istimewa buat abg...Syg sanggup merasa kesakitan itu..Hanya itu pengorbanan terbesar yang sayng mampu bagi buat abg...Syg cuma mengharapkan doa abg sebagai suami kepAda syg..Syurga sayang sekarang terletak di tapak kaki abg,so...Smoga setiap kali abg mau lelapkan mata,jangan la lupa tuk memaaf kan setiap kesilapan syg dan halalkan makan minum syg sepanjang menjadi isteri abg...Syg x pandai mengatur bait2 kata,cukupla sekadar dapat menyampaikan rasa hati syg pada abg....Syg tau,abg pun mcm tu..Syg dapat rasa yang abg syg sngat dengan syg..Sebab tu abg pilih syg jadi suri abg kan..k lah...Smoga perkahwinan kita di redhai Allah...Amin...



...Isterimu....

No comments:

Post a Comment