Ka-Ching

Thursday, 19 April 2012

Monthly Checkup..!Thanx To MR.Hubby

Yup..Hari ni aq ada monthy checkup di Klinik Desa..YAng Terharunya walaupun En.Husband masih kurng sihat akibat demam n asthma semalam, tapi kerana caring nyew dia dengan me and babby dalam tummy ni , dia hantar jugak..Aq bukannya apa,tapi kadang2 aq rasa mcm kesian bila tengok mother2 lain yang x d tman oleh husband mereka...Ya,mmg la ada yang bekerja,tapi luang sedikit masa jr pun..Xsalah kot..huhu..Kalau belum sarat lagi,xpa la pegi sorang2,tapi ada yang dah tunggu hari pun kna pegi sendiri,kesian pulak aq tengok..Kan sama2 mahukan zuriat,why not paling kurang pun hantarka..kan..? Itu pendapat aq la..K,BTW,Thanks again to Mr.Hubby...LOVE YOU sangat2..ahaks..

Bila sampai jr klinik,tengok2 dah ada 2 mother menunggu dekat situ..Dua2 preggy..Lepas lama aq duduk lma skit dekat situ,baru ada mother yang bwk baby pulak untuk check up...1st of all,aq kna timbang berat badan dulu...As before,sangat terkejut dengan berat aq..From 48.5kg last month, tadi dah naik ke 52kg...dah +3.5kg la pulak..Arghh..Berat sangat tuh..Patutnya kalau dah six month preggy berat kna naik 2kg jr every month.So,nasib baik nurse yang timbang tu x la cerewet sangat,jadi dia just kata o.k la...huhu..Lepas tu dia suruh buat urine test,syukurla normal..Walaupun berat x normal...huhu..lega..

Bila dah check dua tu,duduk lagi tunggu turn untuk jumpa JM..bila dah turn aq kna panggil masuk dalam room tuh,check pulak tekanan darah..Keputusannya 110/80..Ni jugak normal...Tempoh preggy aq dah masuk 27mingggu,4 hari..Next,dia check HB pulak..Malangnya HB aq kurang..Yang normal 11,tapi aq 10 jr..Maka kna sound la oleh nurse tu..Huwaaa...Xbestnya...Lepas tu,check perut,jantung bby normal..So,lain2 ok la cuma HB jr..Itu la akibatnya kalau x makan ubat ikut arahan doktor..huhu..Start esok terpaksa la aq telan pil tambah darah 2biji sehari..Selalu sebijik jr..And temujanji pun bukan lagi next month,tapi next 2 weeks..Sabo jr la..En.Husband x bnyak bising sebab mungkin pasal dia x sehat la tuw..kalau nda,mesti kna lecture sebab dia tau aq slalu sangat skip mkn ubat..huhu

Thats all for today..O.k,for my baby girl,Ain..Jom kita tidur..hehe...Sebenarnya dia temankan aq type entry ni..Dia pulak batuk2 n selsema..Cian Ain..Dah start minum susu formula,asyik sakit jr...huk,...K la..DONE!!

Nanite peeps...
Mummy Ain@Mujahid's Wifey

No comments:

Post a Comment