Ka-Ching

Saturday, 14 April 2012

Masih Ingat ka Lagi Korang..?

Hari sabtu ni aq mau kurang kan stress n cerita something yang membawa kita ke zaman kita masa kecik dulu...marila kita view permainan2 kita masa zaman budak2..hehe

1.Mainan masak-masak..hehe...anak aq yang 2 tahun pun dah ada mainan ni..Aq dulu2 pun ada jugak benda ni..Motif mainan ni just tiru mak kita masak di dapur..hehe



yang ni belon-belon..Aq panggil tu la..xtaw pla kamu..hehe..Yang ni cara main dia,liquid tu di letak di straw,kemudian basahkan dengan liur..**euww..haha..Pastu tiup,n lekat di muka,bila dah kemik,picit di kepala orang..Motif..Xda maknanya..haha

Batu seremban..Yang ni bleh main  batu,atau 7 batu..Ada main baling2  biasa jak..Tapi yang unik ada yang main tu ada step mcm lubang tikus la,ketam2 la,kereta api la..Hahaha..Ingat ka lagi kamu??

Ini orang semenanjung panggikl teng2..Tapi orang sini panggil engkek2...Ada engkek2 robot,ada yang di sorong2 jak *kabad nya..haha..Tapi perempuan kalau da besatr skit x d bagi main,kononnya nanti ada la yang *memanjang....HAhA

Apa agaknya ni ya??Ni la main kawin2 namaya..Haha..Aq x biasa  jadi pengantinnya..Aq just jadi anak jak lepas orang kawin..haha..Sembab badan aq kecik btul masa tu...

Ini congkak...Aq suka jugak main benda ni dulu...Korang pun taw main ni...Tapi orang x suka lawan dengan aq..Bila aq menang,Aq la paling bising..Tapi bila aaq dah mau kalah,aq terus xmau main..Boleh ka mcm tu?Adil la sangat kan..Last2 xda yang mau main dengan aq...

Yang ni canggih skit..Main susun bata,race kereta..Lama betul pujuk mamak beli benda ni dolu,last2 darjah 6 baru dapat..Apa kes?!

 Ok la..Ini jak la en3 pasal benda nih..sebnarnya banyak betul mainan kita masa kecik2 dolu..Tapi Malas la..Len kali q story pasal ni lagi..hehe

No comments:

Post a Comment