Ka-Ching

Monday, 30 April 2012

Kisah Ain berjalan2...Best!!-PART 1


Bestnya....Ain jom dengan mummy and abi....kita x rancanng pun mau jalan2,tapi opah cakap dia rindu dngan Ain,so mummmy pun kuatkan diri,bangun la jugak untuk turun Tawau..ngehehe...kan mummy da sarat..cian mummy,mlm lepas jalan terus tidur keletihan..huhu..
Awal2 pagi Ain dah bangun..Bangun jak Ain mintak susu,lepas mummy buat susu,Ain minum sambil tengok Upin Ipin..Abi dengan mummy pulak busy sediakan barang2 untuk di bawak bermalam di rumah opah..hihi...Lepas tu,Ain pun mandi dengan mummy..Abi pulak pakaikan Ain baju..Lepas siap smua,Abi sumbat semua barang dalam kereta..Lepas tu,ucap “bye2” dengan nenek and atuk,then kereta pun gerak..yeyyy....
Baru dalam 15 minit naik kreta,Ain makan keropok sampai tertidur..huhuh...Siap tangan pegang keropok lagi...Lama jugak la Ain tidur..Ain bangun pun bila dah sampai simpang stadium..Sampai bandar dalam jam 8 lebih..Abi pegi  JAKIM dulu jumpa kawan dia..Lepas tu,kitorang pun pusing2 cri carwash..Tapi malangnya carwash xda kosong..Bila jumpa yang kosong,black out la pulak..x dapat lagi abi cuci kereta..huhu..Ain lapar betul cari carwash..susah btul...Ain dah meragam dah..Mummy pun da moody..huhu...
Akhirnya abi tukar fikiran untuk makan dulu..yyeeyyy...kita pilih KFC..Mummy order snack plate,Abi pulak Order Colonel Chicken Rice..Ain lebih suka makan coleslaw,fries,dengan mash potato..cewdapp..pastu Ain ambil mummy punya drumstick..Ain makan sikit ja drumstick tu...ehehee...Kami makan di KFC giant sbb kalau di bandar,parking susah sangat mau jumpa..Kan hari isnin..Lepas tu Abi pegi bank untuk kirimkan uncle beb duit..dan bayar broadband mummy..Pastu abi hantar kami pulng rumah opah..Eh,Ain meragamm tau time maw pulang tu..Mummy belanja makan aiskrim,baru Ain diam..Ahahaha..Abi makan Aiskrim jagung+yam,Mummy coklat+jagung,Ain setingkat ja..Aiskrim coklat..Tapi lama2 Ain tukar dengan Ais mummy..hahah..Mummy la yang mkan ais setingkat tuh..Sampai rumah opah,Along dengan Imr pun ada...Itu la sepupu Ain..hehe...
Lepas mama Along dengan Imr ambil dorang,Ain pun tidur..Abi pulak kuar jumpa kawan2 dia..Tapi Abi dah janji mau bawak pegi taman permainan..Dalam jam 4.30,Ain bangun..Mintak nasik..hehe.Lepas makan nasik,Ain mandi...Dan tunggu Abi pulang..Bila dah pulang,Abi pun bawak kita pegi taman..Kita main gelongsor..Yeyyyyy.....Bestnya...Ain suka main gelongsor..Kami jalan2 round taman..Bawak mummy senaman...Kan mummy dah “gemuk”..haha...
Lepas dari taman,terus pegi eastern beli barang yang nenek pesan..Lepas tu,Kami makan takoyaki..Satu orang satu box..hehe..Ain suka makan takoyaki...Lepas makan,kami pun pulang rumah opah...Opah masak pulak..Tapi Ain dah kenyang,mummy,Abi,Atok dengan Abi jak yang makan,lepas dorang makan,Ain mintak susu,,Mummy buatkan..Lepas tu,kami pun masuk tidur..Mummy tidur dlu,mummy penat btul la tu..
Last sekali,nanti di Entri lepas nih Ain Upload gambar pulak ya....Bye..Done!

No comments:

Post a Comment