Ka-Ching

Monday, 16 April 2012

Happy Birthday Sys.....!

Haaaaa...En3 hari ni dedicated to my dearest sister,Nick Murney Alwi...Hehe..Happy Birthday sys....Your sister miss you So DAMN much..huhu....Esok usia ko dah 20 tahun kan?Hurmm...Alhamdulillah dah 20 tahun you bernafas di dunia ni...

The birthday Gurl
So,apa wishlist mu tahun ni yerp babe?Hehe..Thanks la coz being so supportive for me...And always trust me as your sister..hehe...Hopefully kita xkan laagi bergaduh2 manja mcm masa kecik2 dolu..Keecik ka??Last kita bergusti pun masa tu aq punya umur dah 20 tahun..ingat lagi kan?Masa tu kita gaduh konon just pasal keta manual @ auto..Bodohnya aq rasa waktu tu..Tapi mmg dahsyat la pergaduhan kita hari tu..Siap guling2,tampar2,tarik2 rambut kagi..Hahaha..And yang kalah and menangis mesti aq..Dan o akan tunjuk muka "Ada ku kesah" and lari bekurung dalam bilik..Walaupun kita gaduh besar hari tu,itu tetap jadi kenangan manis yang x dapat kita ulang lagi kan sebab aq dah tawen da..hihi

Secondly,Ko masih ingat kisah sedih yang jatuh pada harri jadi ko...Ada jugak lah lucunya kan dek..hehe..Time birthday tu family kita ditimpa kesedihan..Our Bapak yang terchenta accident..Kita terpaksa di tiinggalkan di rumah pakcik kita kan? Punyaa la lain kita rasa time tu..Lebih2 lagi kita belum rapat lagi dengan wifey pakcik..Siap lari lagi pulang ke rumah..Mentua pakcik merangkap nenek kita siap cari and suruh kita pulan..yalah,mana la kita biasa duduk tempat lain kan..mana lagi mak kita yang hari2 buat sarapan wajib+milo panas terpaksa pergi menjaga bapak di hospital time tu...Hurmm.Bila tiba hari jadi ko,Aq simpan duit belanja sekolah aq..bekal sekolah islamiah mmg nenek x sediakan..Pagi jak bekal di sediakan..Ingatkan??Malam tu aq kluarkan jajan dari beg skolah and bbagi ko as adiah hari jadi ko..Kita nangis2 time tu..Dah la mak jarang hubungi kita..Sebulan jugak la kita x tengok wajah mak dengan bapak...Sedihnya...Tapi ia akan jadi sweet memory buat kita sebab kita bedua yang lalui tu..Padahal time tu kita masih trlalu muda lagi..kan...

Thirdly,peristiwa di  sekolah damn tu..Aq rasa macam mimpi r benda tu jadi..Smua gara2 kesilapan kita yang masih terlalu muda dan terpengaruh dengan orang..Bodohnya kita kan dek..?? Aq terpaksa jugak pegi skolah mu untuk tolong ko,tapi aq x kisah..Aq buat smua tu sebab aq sayang adik aq..huk...Aq sedih tngok ko rayu2...Xpalah..Aq pegi jugak sebab si ustaz yang LIAR tu kata xkan ambil tindakan untuk ko..Tapi dia tipu..Mak pun di panggil jugak...Nama jr ustaz,tapi x taw menepati kata2nya..last2 Habis aq kena rembat dengan rotan oleh mak..Habis tangan aq berbirat..Ada darah lagi kluar d lengan...Tapi xpa,itu mengajar kita erti kematangan and mengajar ita untuk tidak cepat terpengaruh dengan keadaan sekeliling..Buat ustaz tu,terima kasih la sebab tidak tepati janji anda...Anda tidak tahu tindakan anda sangat melampau ...Dah macam kes dera jr aq rasa time tu..Sabar jr larh..Dah salah aq...

Forthly,I really appreciate ko time ko n en.mujahid sama2 jaga aq time aq dalam pantang dolu..Sangat2 di hargai...tu yang buat aq tambah sayaang ko tu dekk..hehe...Siap hampir kna sembur lagi oleh anak buah mu..Tapi ko x kisah pun..malaah ko tolong bersihkan lagi..baik nya ko dek...Sayang ko sangat2...

Finally, ko la yang slalu support aq...And dengar masalah aq...Ko tau segalaynya pasal aq and simpan smua kisah aq untuk kita berdua jr...Thanks...Again n again...

Moga ko mendapat kejayaan dalam hidup mu dek...Study di sna bagus2,...and jangan la nakal2 kayh..Kakakmu doakan ko akan berjaya dalam hidup ko...Aq tau ko boleh berjaya..Jangan contohi aq..hohoho....Jodoh aq sampai awal...Tapi aq harap ko habiskan dulu study kayh..Hehe..Wish you luck dear....



cup cake fr murni..haha

2 comments:

  1. sediy plak entry mu nie wien~ bila besday c murni? xperasan lak~ btw happy besday adek~

    ReplyDelete