Ka-Ching

Tuesday, 3 April 2012

Ain yang manja


Sekarang ni aq mau crita pasal anak kesayangan intan payung aq ni,Ainul Mardhiyyah binti mujahid...Dia ni semakin hari rasanya semakin lah manjanya..Asyik datang pada aq n kiss aq..Pembawaan adik ka ni syg?? Jatuh skit cari mummy,bila hujan (Ain sangat2 takut dengan bunyi hujan kalau lebat),pun cari mummy,nangis pun cuma maw mummy jr yang pujuk.Dah kurang pulak bernmanja kasih dengan abinya...hohoi...Agaknya adik ain lelaki ka prempuan nih..Senang crita,dia memang brgantung dengan mummy la sekarng ni..
*gmbr hiasan

Ada 1 agi,sebenarrnya masa aq dah di sahkan preggy,aq dah mula ajar ain minum susu formula (ANMUM),mula2 mmg payah sebab ain x pernah minum susu botol,dia breastfeed jer sampai umur setahun lebih,bila air susu dah berkurang n akhirnya kering,Ain pun mula la minum susu botol...Aq percaya susu ANMUM jr sebab tanpa gula n khasiat dia pun bnyk,lagi susu ni bukan semata-mata untuk menambahkan berat badan anak aq tapi lebih menitikberatkan pasal perkembangan otak dia...BAGUS BAH..hehe..Tapi masuk bulan ke 5 ni,kolostrum dah kuar pulak dari breast aq..So,aq pun try2 test la bagi Ain beastfeed,dah beberapa bulan dia minum ANMUM,mmg dia minum susu botol tu sekotak dalam seminggu jr...So,bila dia cuba (sebenarnya kadang2 dia mintak jugak breastfeed tapi time tu air susu kering la pulak),dia suka la pulak..Aq pun bagi jr la..kolostrum kan kaya dengan anti-biotik..Sangat berkhasiat berbanding susu..Tapi aq xla bgi Ain minum bnyk2..Just suka2 jr la..Aq tetap teruskan penyusuan ANMUM tu...X salah bg bereastfeed,bnyk pahala taw..So mom out there jangan la berkira sangat kalau dah 2nd preggy,bila anak yg sebelum tu msh blum sampai 2 tahun,bgi jer susu badan...Pahala besar Allah bgi..heheehe...



Esok mungkin abi akan bawak kami jenjalan..hehe..Bestnya..Tu pun kalau xda aral,InsyaAllah...Almaklumla kami ni tinggal d pedalaman, kerana tuntutan kerja en.Mujahid..Agak jauh dari bandar,lebih kurang 2 jam baru sampai bndr..Tu pun jalan dia x berapa bgus,ada jalan rosak here n there...So,bila abi offer ikut pegi town,ambil peluang la..Ain suka btol main di taman permainan..Esok kita pegi k sayang....O.k la,anak manja mummy..

Lastly..Mummy doakan supaya anak mummy menjadi anak yang solehah bekat susu yang mummy bagi,InsyaAllah..Mummy harap ain x lupa jasa mummy n abi yang sentiasa cuba untuk memenuhi keprluan ain..Mummy n abi sayang Ain sangat2..And buat babby dalam tummy mummy ni pulak,nanti lahir mesti capai berat 2.5kg keatas o.k...x la kecik btul mcm kak long ain..(2.3KG)...And hopefully lahir sesempurna kakakmu,ya..mummy sayang anak2 mummy....

##Banyak typing error yg aq prasan bila dah publish en3..So,sila mengabaikan perkara2 tersebut..hehe

No comments:

Post a Comment