Ka-Ching

Monday, 30 April 2012

Kisah Ain Berjalan2-Part 2 (Gambar)















### Ada gambar yang dah di rotate,tapi tetap jugak senget..tapi njoy ja la ya..###

Kisah Ain berjalan2...Best!!-PART 1


Bestnya....Ain jom dengan mummy and abi....kita x rancanng pun mau jalan2,tapi opah cakap dia rindu dngan Ain,so mummmy pun kuatkan diri,bangun la jugak untuk turun Tawau..ngehehe...kan mummy da sarat..cian mummy,mlm lepas jalan terus tidur keletihan..huhu..
Awal2 pagi Ain dah bangun..Bangun jak Ain mintak susu,lepas mummy buat susu,Ain minum sambil tengok Upin Ipin..Abi dengan mummy pulak busy sediakan barang2 untuk di bawak bermalam di rumah opah..hihi...Lepas tu,Ain pun mandi dengan mummy..Abi pulak pakaikan Ain baju..Lepas siap smua,Abi sumbat semua barang dalam kereta..Lepas tu,ucap “bye2” dengan nenek and atuk,then kereta pun gerak..yeyyy....
Baru dalam 15 minit naik kreta,Ain makan keropok sampai tertidur..huhuh...Siap tangan pegang keropok lagi...Lama jugak la Ain tidur..Ain bangun pun bila dah sampai simpang stadium..Sampai bandar dalam jam 8 lebih..Abi pegi  JAKIM dulu jumpa kawan dia..Lepas tu,kitorang pun pusing2 cri carwash..Tapi malangnya carwash xda kosong..Bila jumpa yang kosong,black out la pulak..x dapat lagi abi cuci kereta..huhu..Ain lapar betul cari carwash..susah btul...Ain dah meragam dah..Mummy pun da moody..huhu...
Akhirnya abi tukar fikiran untuk makan dulu..yyeeyyy...kita pilih KFC..Mummy order snack plate,Abi pulak Order Colonel Chicken Rice..Ain lebih suka makan coleslaw,fries,dengan mash potato..cewdapp..pastu Ain ambil mummy punya drumstick..Ain makan sikit ja drumstick tu...ehehee...Kami makan di KFC giant sbb kalau di bandar,parking susah sangat mau jumpa..Kan hari isnin..Lepas tu Abi pegi bank untuk kirimkan uncle beb duit..dan bayar broadband mummy..Pastu abi hantar kami pulng rumah opah..Eh,Ain meragamm tau time maw pulang tu..Mummy belanja makan aiskrim,baru Ain diam..Ahahaha..Abi makan Aiskrim jagung+yam,Mummy coklat+jagung,Ain setingkat ja..Aiskrim coklat..Tapi lama2 Ain tukar dengan Ais mummy..hahah..Mummy la yang mkan ais setingkat tuh..Sampai rumah opah,Along dengan Imr pun ada...Itu la sepupu Ain..hehe...
Lepas mama Along dengan Imr ambil dorang,Ain pun tidur..Abi pulak kuar jumpa kawan2 dia..Tapi Abi dah janji mau bawak pegi taman permainan..Dalam jam 4.30,Ain bangun..Mintak nasik..hehe.Lepas makan nasik,Ain mandi...Dan tunggu Abi pulang..Bila dah pulang,Abi pun bawak kita pegi taman..Kita main gelongsor..Yeyyyyy.....Bestnya...Ain suka main gelongsor..Kami jalan2 round taman..Bawak mummy senaman...Kan mummy dah “gemuk”..haha...
Lepas dari taman,terus pegi eastern beli barang yang nenek pesan..Lepas tu,Kami makan takoyaki..Satu orang satu box..hehe..Ain suka makan takoyaki...Lepas makan,kami pun pulang rumah opah...Opah masak pulak..Tapi Ain dah kenyang,mummy,Abi,Atok dengan Abi jak yang makan,lepas dorang makan,Ain mintak susu,,Mummy buatkan..Lepas tu,kami pun masuk tidur..Mummy tidur dlu,mummy penat btul la tu..
Last sekali,nanti di Entri lepas nih Ain Upload gambar pulak ya....Bye..Done!

Wednesday, 25 April 2012

Rakan-rakan Seperjuangan Part III (5UIA)


Part III ni aq mau crita pasal aq masa form 5 dolu2...hehe..Bila dh form 5,aq mula rapat dengan besties yg agak glamour...Lala and Fatin(fatin kelas sebelah..).. time ni student 5UIA bersatu and mmg kira rapat jugak la semua..Lagipun dah tahun akhirkan..Aq masih ingat,aq rapat dengan Lala sebab kitorang naik bas sekolah yg sma.Bas Abg Malik..hehe..Lagi sorang classmath aq yg sm bas dengan aq ialah Razwan..Merangkap ketua kelas paling sporting..haha..Pagi lagi aq akan ke lorong semarak(kwsn perumahan aq) yg abil maasa 5 minit dari rumah,..Bas aq x ambil depan rumah,melainkn hujan...Aq xla takut sangat pn sebab bukan awal pagi sangat..lagipun selalu terserempak si ketua kelas dalam perjalanan ke port kitorang..Hehe..And bas kitorang akan sampai ke Abaka dekat2 bunyi loceng..hehe..Driver kami kira sporting gak la,pagi2 lagi akan pasang lagu baru mengikut citarasa kitorang,..Time dalam bas ni jugak la aq n lala selalu kacau Razwan..Haha..Mau ketawa bila aq ingat kisah tu..lebih2 lagi bila Razwan dapat something dari Peminat misteri dia masa dia BDAY...Wuuuuu...haha..Jangan marah yaw En.Razwan..haha

Berbalik ke kelas 5 Uia,Aq masih ingat kelazatan karipap yang di jual oleh one of our class members..Thanx to her mum,karipap dia mmg sedap and mengenyangkan..And x perlula kitorang bersusah-paya ke kantin..hehe..Study mcm biasa..And yang sedihnya ada beberapa rakan kitorang yg xdapat menghabiskan peperiksaan SPM..Sedih taw time tu,budak2 pandai lak tu dorang ni...Best betul bila kitorang ada TEST atau EXAM..ahaha..Biarla itu menjadi sejarah buat kami smua sekelas..Mmg Besties la  kitorang time ni..hahaa...

Ada jugak kisah time Pendidikan Islam,aq pun xtaw mcm mana bly jadi perkara tu..Jadi secara tiba2..Usaz kitorang suruh hafal nama2 ilmuan Islam,oleh kerana aq hanya berbekal buku rujukan yang kurang lengkap berbanding buku teks,aq terpaksa la menyalin dari kawan aq,x silap buku teks sarimah kowt?hmm...Xpasti plak..Bila dah salin,aq pun mula cuba untuk menghafal..So bila tengah menghafal tu,tiba handset Ustaz berbunyi,and dia pon kluar jawab panggilan telefon..Aq kalau m’hafal mmg bising skit,bila ustaz masuk,mood di mcm berubah tau..S,dia pun tiba2 panggil aq kedepan and soal aq pasal ilmuan Islam tu,aq gagap la..Yala,baru kejap aq Cuma maw hafal,tiba2 dah kna soal..Aq pun buat muka keliru,terus ustaz tu meradang and mcm maw menampar..uh..Sakit jantung aq time tuhh..Then,aq di usir dari dlm kelas,and di suruh duduk di lantai..Apa kes aq pun masih xfhm sampai sekarang..Ustaz kalau ada masalah pun jangan a libatkan student..Kitorang x salah ok..Siap sumpah aq gagal Spm Agama Islam lagi,Tapi Alhamdulillah,aq dapat A1 jugak dalam subjek tu...

Time ni jugak aq ambil tuisyen mlm..Haaa..Time ni la aq,lala and fatin jadi rapat..Mcm2 kami lalui..huhu..Dari pengalaman yang best ke x best..Hehe...Xperlulah story about this..Buat Adlina yang jugak 1 tuisyen aq,maaf..Aq tau ko nmpak perubahan aq..huk...Bagus jugak kan kalau aq tuisyen sama2 dengan ko jr dolu..hoho..

Bestnya bila dapat join coir,drama pentomen,buat banner and banyak lagi la aktiviti masa tahun akhir ni..Mesti kawan2 sekelas ingat smua kan?mcm mna lucunya persembahan pentomen kita,mcm mana seronoknya kita belatih coir,and cm mana kecewanya kita dengan motto banner kita yang di riject oleh cikgu.huhu...Tapi itu tetap segar dalam ingatan aq taw..


.
And pada kawan2 yang sekelas dengan aq untuk subjuk sains sukan,Aq di sini sangat2 hendak memohon maaf kalau baju kelas untuk sains sukan ktita tidak memuaskan hati kotang..Aq pun xtaw,napa aq boleh tempah di tempat tu..Bila dah dapat baju tu,aq pun kecewa tau..Burok bebeno hasilnya,..huhu..Sorry guys,aq x sengaja...Taw tidak,bapak aq pun bising2 sebab terpaksa hantar aq pegi ambil baju tu dalam jam 9mlm..huhuk...Tapi aq bersyukur seangat sebab pertandingan futsal yang kita anjurkan berjalan dengan sangat baik and penyertaan pun menggalakkan..Thanx and credit to Puan Najah,guru sport sains kita yang sempoi..hehe..And buat Hisyam Lee,Aq mintak maaf kalau kita pernah gaduh dulu..Ya,pasal Hoo Ma Glesa dulu..Dia yang pinjam buku aq,mmg la dia yg kena hantar balik ke meja guru kan..Ko patutnya tau hal tuh..huuhuu..Bukan aq saja2 jr mau arah2 Hoo time tuh...

Lastly,SPM..Time ni my mom pulak pegi Kelantan..Kecewa jugak aq..Patutnya time SPM mak la yang jaga,tapi urusan abg aq yang sulung lagi penting..Time tu dia maw menikah...Kecewa taw...huk..Hari ke berapa ntah SPm,aq kna demam panas,mak x taw pun..Langsung xcall..huk..sedeynyew..Nasib baik ada Lala temankan di rumah...Thanx la buat kwn2 yang bantu sedikit time spm tuh..Aq mmg x bley fokus jwb exam,mmg rasa mcm mau tido jr...Razwan,Adlina,Syamimi,And sesiapa lagi yang duduk dekat dengan aq..Thanks yah untuk korang..huk...And masa paper sains sukan,aq kecewa sebab aq mintak tolong dengan kawan2,tapi smua buat xaw jer..Nasib baik aq kredit jugak subjek tu..

Akhirnya SPM berakhir and aq xdapt jumpa kawan2 aq buat kali terakhir semasa ambil result SPM sebab aq duduk JB time tu..Tapi semua tu akan jadi kenangan terindah buat aq....


......5UIA.......

Tuesday, 24 April 2012

Rakan-rakan Seperjuangan Part II ^^


Haaaa..Kali ni aq mau sambung pulak part 2..hehe..Dan bila aq melangkah kesekolah menengah,aq di tempatkan di S.M.K ST Patrick...Masa mula2 mendaftar,mak la yang hantar,maceh mak..hehe..Sebelum kitorang di letakkan di mana2 kelas,ada ujian first..So,lepas ujian,aq pn di tempatkan di kelas 1B..Rakan yang mula2 skali aq kenal is viviana sophia,Amira Raihana,Lucas chung and ada sorang tu aq ingat nama samaran dia fify kowt..Dia pindah masa semester ke-2 ke sekolah agama di mana ntah..aq pun dah kurang ingat..Hehe...Time ni aq skema la sangat2..(mmg aq di st patrick sangat2 tidak di kenali)ahaha....Study as usual...exam pun dapat result yang bley tahan la jugak..Sampai la aq masuk kelas 2B,aq berkenalan dengan kawan lain pulak..Tumpuan aq dah lari2 dah time tu..Aq mmg minat nyanyi,so dalam kelas sangat suka menyanyi..tapi dengan kawan sebelah aq jr a..Time tu aq duduk sebelah student yang bernama Hasnah,orang pasir putih..Lepas tu yang duduk belakang aq budak nama azren and tajudin,di depan pulak Huzaifah and Firman..Haaa..Dorang ni pun kira mulut becok2 jugak...haha...Keculai Huzaifah la..Dia pendiam..So,aq ingat lagi peristiwa bila aq mau cakap sesuatu dengan geng2 tajudin n azren,kitorang kna berbalas pantun..apa kess??haha...Ada2 jr budak2 baru mau UP la katakan..Bila dah becok tu,hasilnya aq di turunkan ke kelas ke empat..3D,Huaaaa....Sedih tau..Azren pindah semenanjung,Hasnah pulak berhenti sekolah n hilang ntah ke mna..Aq pun x taw mana dah dia ni...huhu...
Masuk kelas 3D,aq dah kawan dengan Naemmah Sulaiman,My besties..Bestnya bekawan dengan dia ni..Walaupun kitorang nakal2 kanak2 rebina,tapi kitorang x penah lupa untu study..Petang kitorang akan turun untuk “study”..nguahaha..Malas la mau ingat aktivi sowt kami petang2..haha..Yang pasti pondo yang kami conteng masih ada di situ..haha..MR.TF,MR.KAB,MR.TAM and ada sorang lagi grng dorang sering kami kacau dari jauh..Hahaa..Ni semua naemmah punya rancangan la..Aq dengan rancangan aq sendiri..Ahaha..Sowt..X pyh citer la..Buruk bebeno perangai kanak2 riang nih...hihi..Tapi PMR result x teruk ok...haha..Yang penting anjing di ST.Patrick tu,kami letak nama Si PATRICK..Kalau maemmah baca ni,mesti dia ingat..Lain2 kelakuan kami is,beli sanggar di kantin yang gerainy x berapa laku..Kira tolong mkcik tu larh..hehe..Lepas tu,tolong makcik jaga toilet kemikkan tin yang dia kumpul,kacau makcik tukan sapu and most sowt thing yang kami buat ialah kacau Ustz kesayangan kami,Ustz.WAHID..Yayyy..Naemmah,ko ingat apa2 tidak?!hehe..Aq ada lagi kawan2 lain mcm Salawati,Surinah,Fitri,Alfian,Firman,and ada lagi la beberapa..Di sini xda istilah berpuak2,kitorang smua sekelas adalah kawan...Temrasuk yang chinesse..


Lepas tu form 4,Aq x dapat la di kelas sains,kecewa sangat,mula2 ada nama aq di sebut ke kelas JED,tapi last2 di letak di kelas Nilam..xpa,aq x kisah pun...hehe..Bila dah 3 bulan kot,ada la masalah keluarga yang xdapatdi elakkan,aq rasa kawan2 sekelas aq tu kenapa aq tiba2 berpindah...aaf la,aq blah begitu jr..huhu...Aq pun akhirnya berpindah ke SMK ABAKA..Aq ulang PMR,juga atas alassan tertentu..And result aq time tu sangat ok la bg aq..Yala,aq terkejut ok,Math aq bley dapat A...huhu..Masa 1st pindah,aq di letak di kelas ke 4..Kononya xda kelas kosong selain kelas tuh..Tapi bila ada student dari semenanjung,bley pulak budak tuh duduk kelas pertama..Aq pun x pj=hm la system skola ni..Aq di buli di kelas tu..Budak2 dia mmg kejam..Aq benci bila ingat smua student kelas tu..Aq di lemparkan kasut,Kerusi aq di tarik bila aq mau duduk,aq kna hina,kna kutuk,kna perli..Budak2 kelas lain pun ada yang x puas hati bila cikgu BM puji2 aq di krelas dorang,ya la,dorang xtaw reason aq ulang PMR..Aq bukan mau tunjuk pandai..Aq sedih bila ingat kisah tu..Kenapa dorang bencikan aq..Aq berkawan dengn budak kelas sebelah,Liza Athirah..Tapi aq sedih jugak bila ingat mcm mana kami boleh bergaduh masa naik form 4..Maafkan aq..Tolongla jangan ada dendam antara kita..Aq dah cuba untuk contact dia balik di FB,tap dia senyap jr..Hmm...Xpala..Aq mntak maaf kayh..Aq xpnh rasa berubah bila naik kelas 4UIA..Aq pun xtaw napa ko rasa mcm tuh...huk..
Melangkah masuk kelas 4UIA,time nih aq ddah minat gila2 dengan subjek English..So,di sini lla aq folus subjek ni..huhu..Kawan aq time ni is Hazlini...Aq duduk depan sekali,tepi tingkap..Study as usual..Aq bkawan dengan semua orang time ni..yang paling best adaah waktu pagi sebelum bunyi locceng,kami akan buat kerja rumah yang blum siap bersama2..Buku yang selalu menjadi rujukan kami ialah buku En.Razwan..Heheh...Dia mmg pandai,especiall y Add Math and Math,Chemis,Physic and bio...Selain tu Adlina,Ciwa,Syamimi,Shakina and ratnah.Ni semua budak pndai dalam klas kami..nguehehe....Leps tu study lagi mcm biasa..Yah,mcm yang korang2 lalui jugak la mas seolah dulu.
O.k la.Oleh kerana form 5 adalah tahun akhir aq di sekolah menengah,aq akan cerita panjang lagi untuk next entry,,Form now on...Aq stop part 2 dulu..Yeeehaaaa...


Still to be continued

PS::GAMBAR BLUR..SORRY

Sunday, 22 April 2012

Rakan-rakan Seperjuangan....^^-Part 1

Bila tengok student2 pakai uniform seklah,rasa rindu mau pjadi student balik..Tu la,masa kita sekolah dulu,malas jr rasa mau pegi...ztap bila dah x skolah ni,perasaan ingin kembali pada masa dan ketika itu melonjak-lonjak..Rasa ingin bersama rakan-rakan study,and gossiping,lepak2 and many more..Hahaha

Story about rakan2 ni..Yup..Semua orang ada rakan2 masa sekolah dulu kan..hehe..Sama la jugsk dengan aq..Cuma differentnya,kawan2 kita ni sering bersilih ganti..(mcm aq)..Bertuah aq rasa kalau kita ada kawan yang dari kecik sampai besar..Kira membesar together la...And last2 dah kawen pon masih rapat lagi..Best kan..??Tapi nasib aq x sebaik itu.Kawan aq hampir setiap tahun tukar..Lagi pun aq selalu sangat pindah sekolah dulu...Dari KK sampai la ke tawau..

Ok..Masih aq ingat,semasa first time menjejakkan kaki kesekolah tadika..Aq sekolah di Sekolah Tabika Perpaduan Kampung Tobobon..Sekolah tu masih ada lagi sekarang,cuma dah bertukar jadi bangunan batu,Tapi sekolah tu tetap kecik..Comel jer aq tengok...Hah,mau di jadikan cerita,time ni aq ada kawan2 sekolah tadika..hehe..Aq masih ingat lagi beberapa nama rakan2 rapat aq masa sekolah tadika dulu..1st sekali,Siti Zainab..Ni kawan aq yang mmg rapat time tu..mmg kira bestfriend la time tadika,lain2 yang aq ingat is Sarmida,Salasiah,Fitri Bukhari,Suriansyah(ni cousy aq,tapi dorang selalu kenen2 kan aq dengan dia..Apa kes,Aq ni tomboy2 skit masa kecik,and bila dorang kasi pasang2 tu,aq mengamuk la..Siap penah gaduh tumbuk  lelaki lagi..kwang3x)Brutal nya aq..haha..Lagi2,ada Yazirul(anak pekerja kastam),dan ada sorang tu aq cuma ingat kalau dia sebut "kencing" jew..Dia sebut "Tinting"..Ahaha..aq masa tadika,1st rumah jauh,so atuk la hantar naik motor..Lepas pindah rumah,mula la aq berjalan kaki untuk pergi ke tadika dengan geng2 aq..huhu..Aq masih ingat lagi,kami semua mmg akan pegi kerumah Fitrti Bukhari tu,rumah dia atas bukit..Pada satu hari tu,kawan aq  si Siti Zainab jatuh dari tangga rumah Fitri,tangan dia patah,bila aq pulang jr dari sekolah,nenek aq jamu makan sedap2,lepas jr habis makan,terus kna rembat dengan batang pokok jambu..Huk..Aq ka yang salah kalau tangan kawan aq patah..?Sedih tau,sampai sekarang aq ingat..Xtau napa nenek salah kan aq pulak...huk...

Ok,masuk sekolah rendah (tahap 1) di Sk.Tobobon,aq masih kawan dengan zainab lagi,sebab kami sekelas..Tapi aq ada lagi kawan2 lain,such as nurfarahzillah (anak cikgu yg di panggil kakak),Winnie(pun anak cikgu math pulak),Suriani(budak ni kecik mcm aq,tapi rambut dia curl sangat2..Mcm goldilock..Time darjah satu la aq kna demam campak..Hehe..Seminggu jugak la aq x pegi sekolah..Haha..Oleh sebab aq time tu sekolah awal2 pagi,bila time mandi tu la aq fail.haha..Nenek aq mesti masakkan aq air mandi,kalau tidak duduk mencangkung la aq di bilik mandi tu sambil jari sentuh2 air..hahaha..Patut????Leps tu di skola bila xda cikgu,dua orang anak cikgu ni akan ajak aq main anak2..haha..Aq akan jadi anak,dorang pun *mother aq makeup la aq guna warna kayu yang di basahkan air..Haha...Sowtt!!Cantik la sangat..Pfffttt!!haha..Lepas tu masa ni,aq jadi best student gak la.Dapat la piala kehadiran 100%,and x lari dari dapat nombor top 5..Hahah...Time darjah 3,aq ikut Tilawah Al-quran,wakil sekolah aq..Aq dapat nombor 2,bangga jugak nenek aq time aq ambil piala di pentas masa perhimpunan sekolah..hihi..Ya la,kecik and kenit nya aq tau masa tu,tapi dapat jadi wakil skolah...hahaa..masa ni aq tinggal dengan nenek..lain2 family aq semua duduk Tawau..

Lepas jr tahap 1,aq masuk tahap 2 pulak..darjah 4..Aq tidak dapat langkau kelas masa dajah 3,yang ada exam PTS tu..Kaciwa gak larhh..Darjah 4,parents dah ada di kk..Siblings aq pun smua pindah kk..Aq time ni kawan dengan orang lain dah..Dengan Dayang Nur Sakinah..Baik tau kawan aq ni..Kitorang duduk bersebelah,ada sorang lagi geng kami,nama dia Clara..Kami duduk 1 group dengan kawan aq masa tadika,si yazirul..hehe..And sorang budak baru dari Terengganu,Mohd.Khairul Azizi..Aq dengan dayang la paling rapat..Dia selalu belanja aq di kantin sekolah..Dia anak cikgu.hihi..Aq and family aq time ni orang susah..huhu...Alhamdulillah,sekarang hidup kitorang x la sesusah dulu..Tapi aq x la kisah sangat pon sebab masa ni budak2 lagi..Tau main jr..Padahal mak tungkus-lumus tolong bapak cari nafkah utuk kitorang..Thanx mak...Saya janji akan sentiasa doakan mak..Kan doa anak tu kebahagiaan buat ibubapa..hehe...Time ni jugak granny aq belah bapak meniggal..So sad..nenek aq yang ni sangat2 penyayang tau orangnya..

K,masa semester II dalam darjah 4 aq akhirnya pindah ke Tawau dengan adik n parents aq..Tinggal la dua abg aq dengan nenek...Nenek aq x mau kalau aq ikut parents ke Tawau,tapi maaf kan saya nek,saya ada reason untuk tinggalkan kk... Biarla..malas aq mau ingat apa yang jadi waktu tu..huh...Pindah jr Tawau,aq di di daftar pulak di Sk.Muhibbahraya...Di sini,aq di tempatkan di kelas kedua.4Amanah..Banyak jugak la kawan2 aq di kelas ni...Aq x kan lupa,tme nii la TOP cerita hindustan..Ada sorang pengawas,nama dia Nina hartini..Kita mmg enjoy nyanyi lagu hindustan..haaha..Tapi lagu shah rukh Khan jr la jadi pojaan time tu..hahaa...Time ni jugak aq dapat nombor 1 lagi..hihhi..Tapii a masih ingat sorang cikgu yang kejam waktu nih..Yala,kalau zaman sekarang,mungkin cikgu ni ka gantung kerja koot..Ada ka patut dia pegi pukul kepala murid dia pakai batang penyapu ..Patut ka?!!Dah la tu,aq pun kna jugak..Kisahnya mcm ni,time tu hari pertama aq ke sekolah...So subjek cikgu tu ajar,is muzik...Dia tanya siapa yang xda bawak file,berdiri atas kerusi.Kawan2 aq pun suh aq bediri sekali,kata dorang nanti dorang g tau yang aq ni student baru..So,bila cikgu tu round jer budak2 yang berdiri semua kena batang penyapu..Cikgu tu xda tnya apa2 pun..Aq pun kena jugak..So shit...!!Bila dah aq kna,aq gi tau aq student baru,dia just cakap oh..sori...Arghh...Blum sempat aq explain apa2,dah kna ketuk...FOr that cikgu,Thanx a lot sebab sampai sekarang bahagian kepala aq yang anda ketuk tu selalu sakit...sebab ketukan dia kuat sangat2x...And aq xkan lupa nama cikgu tu cikgu Salleh..Done about that cikgu..

Lepas tu,aq masuk kelas 5 Mahathir..Di sini studentnya pandai2 sangat..Aq dah jadi student top 15 jr..Sangat2 kuat saingannya...Di sini aq rapat dengan Nuraidah Kaimudin...Kitorang bestfriend sangat...hehe..Kitorang rehat sma2..duduk bersebelah,and kna denda pun sama2..Ingat lagi aq kna denda time kami conteng dinding..Kecik jr pun kami conteng tu..Ucapat selamat hari guru..haha...Last2 bukan cikgu suka dengan ucapan kami,kna suruh lagi padam guna pemadam...huk..huk...Adeihh..So lucu...last sekali,naik darjah 6..Nuraidah dengan aq dah x sekelas lagi..Kan ada rombakan kelas..So aq pun bekawan dengan Kasmariani pulak...And saiful fadli..hehe..Kitorang satu group...Aq ingat lagi aq dengan saiful suka main goreng2 pisang,bila cikgu BM kitorang suh kita buat kerja sendiri,kita pun main la permainan kanak2 riang tu,last2 terbising la pulak..Cikgu pun panggil kitorang and suh saiful bersihkan papan tulis,bila dah duster tu penuh kapur,terus di suruh kitorang 2 sapu di mulut..huk...sedeynyew..Malu wo.....Ahahaa....Aq jugak suka menyanyi dalam kelas...kasmarani la kawan aq menyanyi..Tapi yang unik nya kitorang nyanyi dengan lirik yang di eja terbalik..Ahaha..Sampai sekarang aq and kasma x penah lupa pasal tu..Habis jr UPSR,aq pon akhirnya di tempatkan di skolah menengah................


To be Continued..................................

Thursday, 19 April 2012

Monthly Checkup..!Thanx To MR.Hubby

Yup..Hari ni aq ada monthy checkup di Klinik Desa..YAng Terharunya walaupun En.Husband masih kurng sihat akibat demam n asthma semalam, tapi kerana caring nyew dia dengan me and babby dalam tummy ni , dia hantar jugak..Aq bukannya apa,tapi kadang2 aq rasa mcm kesian bila tengok mother2 lain yang x d tman oleh husband mereka...Ya,mmg la ada yang bekerja,tapi luang sedikit masa jr pun..Xsalah kot..huhu..Kalau belum sarat lagi,xpa la pegi sorang2,tapi ada yang dah tunggu hari pun kna pegi sendiri,kesian pulak aq tengok..Kan sama2 mahukan zuriat,why not paling kurang pun hantarka..kan..? Itu pendapat aq la..K,BTW,Thanks again to Mr.Hubby...LOVE YOU sangat2..ahaks..

Bila sampai jr klinik,tengok2 dah ada 2 mother menunggu dekat situ..Dua2 preggy..Lepas lama aq duduk lma skit dekat situ,baru ada mother yang bwk baby pulak untuk check up...1st of all,aq kna timbang berat badan dulu...As before,sangat terkejut dengan berat aq..From 48.5kg last month, tadi dah naik ke 52kg...dah +3.5kg la pulak..Arghh..Berat sangat tuh..Patutnya kalau dah six month preggy berat kna naik 2kg jr every month.So,nasib baik nurse yang timbang tu x la cerewet sangat,jadi dia just kata o.k la...huhu..Lepas tu dia suruh buat urine test,syukurla normal..Walaupun berat x normal...huhu..lega..

Bila dah check dua tu,duduk lagi tunggu turn untuk jumpa JM..bila dah turn aq kna panggil masuk dalam room tuh,check pulak tekanan darah..Keputusannya 110/80..Ni jugak normal...Tempoh preggy aq dah masuk 27mingggu,4 hari..Next,dia check HB pulak..Malangnya HB aq kurang..Yang normal 11,tapi aq 10 jr..Maka kna sound la oleh nurse tu..Huwaaa...Xbestnya...Lepas tu,check perut,jantung bby normal..So,lain2 ok la cuma HB jr..Itu la akibatnya kalau x makan ubat ikut arahan doktor..huhu..Start esok terpaksa la aq telan pil tambah darah 2biji sehari..Selalu sebijik jr..And temujanji pun bukan lagi next month,tapi next 2 weeks..Sabo jr la..En.Husband x bnyak bising sebab mungkin pasal dia x sehat la tuw..kalau nda,mesti kna lecture sebab dia tau aq slalu sangat skip mkn ubat..huhu

Thats all for today..O.k,for my baby girl,Ain..Jom kita tidur..hehe...Sebenarnya dia temankan aq type entry ni..Dia pulak batuk2 n selsema..Cian Ain..Dah start minum susu formula,asyik sakit jr...huk,...K la..DONE!!

Nanite peeps...
Mummy Ain@Mujahid's Wifey

Tuesday, 17 April 2012

Aq ini Tulang rusuk kiri siapa?

Ketika aku remaja
Sesaat selepas mendengar kisah Adam dan Hawa
Terbit satu pertanyaan dalam diri ku
Aku ini tulang rusuk kiri siapa?

Bagaimana rupanya,
Tinggi atau rendah,
Kurus atau gempal,
Cerah atau gelap,
Tampan atau jelek.

Puas aku membayangkan,
Impikan jejaka rupawan,
Persis seorang pahlawan.

Ketika aku menganjak dewasa
Dikala sedang menuntut di menara
Timbul semula persoalan itu,
Aku ini tulang rusuk kiri siapa?

Bagaimana hartanya,
Motor atau kereta,
3310 atau Iphone,
Selipar atau Adidas,
Miskin atau kaya,
Puas aku mencari
Impikan lelaki hartawan
Persis seorang jutawan.

Ketika aku akhirnya dewasa
Dikala sedang berusaha berkerja
Bertanyaku sekian kali,
Aku ini tulang rusuk kiri siapa?



Bagaimana akhlaknya,
Malas atau rajin,
Baran atau sabar,
Dungu atau pintar,
Jahat atau baik,
Puas aku berdoa
Impikan lelaki budiman,
Persis seorang beriman.

Ku tanya lagi pada diri,
Aku ingin jadi tulang rusuk kiri siapa,

Pentingkah rupa?
Cukuplah yang sedap di mata,
Pentingkah harta?
Cukuplah yang mampu menyara,
Pentingkah iman?
Terdiam aku seketika.

Kerana diriku melihat diri sendri,
bagai tak layak untuk disunting oleh pencinta Ilahi,
Diriku lemah sekali,
Penuh dosa dan layak dicaci,
Bagaimana kalu pemilik tulang rusuk ini ketahui,
Bertapa hinanya si rusuk kiri
Pasti dia menyesal sekali

Lalu ku tanamkan azam,
Tuhan masih memberiku peluang
Akan ku berusaha membaiki diri,
Bagi melayakkan diri pada yang terbaik.
Semoga pemilik tulang rusuk kiri,
Akan bahagia bersamaku di dunia dan di akhirat nanti.

For Those Yang masih Mencari The Right One..



Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita.

1. Bersahaja
Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik.

Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.

2. Senang bersama

Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita.

Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.

3.Terima Kita Seadaanya

Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan. Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang.

Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini. Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.

4. Sentiasa jujur

Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita.

Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan. Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita.

Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.

5. Percaya Mempercayai

Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung. Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya?

Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka. Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain.

Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.

6. Senang Bekerjasama

Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar.

Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama. Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama.

Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan. Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?

7. Memahami diri kita

Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar.

Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita. Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, “lidah sendiri lagikan tergigit”, inikan pula suami isteri’.

Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih. Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.

8. Tampilkan kelemahan

Tiada siapa yang sempurna di dunia ini. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut. Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita.

Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita. Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya.

Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.

9. Kata hati

Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Allah deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing.

Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindakbalas pada situasi tertentu. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita?

Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.

10. Solat Istikharah dan Tawakkal

Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi atau gerak hati.

Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Allah memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat petunjukNya. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya.

Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Setelah semuanya diusahakan, berserahlah kepadaNya dan terus berdoa. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara.

Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya.



sumber-----http://pakarcinta.com/blog/

Monday, 16 April 2012

mujahid's wifey- Coretan si Isteri...^^

Wah....Malam2 gini layan lagu favourite En.Husband..Sedetik Lebih-Anuar Zain...Layan jugak dia lagu jiwang ni yerp...hehe

Sepanjang hampir 3 tahun jadi hubby and wifey ni,mcm jadi dalam rumah tangga kami...Yup,begitu la kehidupan rumah tangga..Nampak best jr dari luaran,tapi menjalaninya perlukan tanggungjawab yang besar...Lebih2 lagi bila ada insan ketiga yang cuba mengganggu rumahtangga kita..Bukan kita si isteri ni terlalu cemburu,tetapi kita terlalu menyayangi dia and tidak mahu and tidak rela kalau dia jatuh ke tangan orang lain..Lebih-lebih lagi kalau kita dah punya pengikat kasih iaitu permata hati atau zuriat kita bersama...Bukan juga takut kehilangan tempat bergantung,tetapi mmg kesimpulannya kita sayang n cinta kan dia..cewah..Cuma harapan kita si isteri,aar dia faham cemburu itu bukan untuk merimaskannya,tetapi untuk menunjukkan kita tidak mahu kehilangannya....

Husband ku mmg cool orangnya,...Biar aq menangis n marah mcm mana pun,dia sangat2 la cool n tenang hadapi aq...Bukan aq sj,dia tenang hadapi sesiapa pun yang ada di sekelilingnya...Parentsnya,In law nya..Mmg nampak tenang orangnya...*melainkan time tu dia sakit kepala or gigi la..hihi...Kadang2 tu sikap tenang dia la yang buat aq marah..huhu..*berdosa pulak aq rasa..Yup,dia tau bila akan pujuk aq bila aq merajuk,dia tau bila dia boleh datang dekat dengan aq bila aq marah,and dia tau buat aq ketawa bila aq moody...Padahal aq ni dulu jenis yang sangat degil...Cuma aq rasa aq jr yang kurang memahami dia...maafkan isteri mu...Isterimu selalu wat abg bengang,...Selalu buat yang abg x suka...Selalu cakap kasar dengan abg..Terutamanya bila marah...Ntah la,mulut ni laser sangat2 kalau marah..Tapi syg tau,bila syg dah mntak maaf ,abg akan cakap "abg tau,tu semua bukan dari hati syg..."..Sweet kan?Aq rasa la kalau aq dapat husband yang pemarah,dah lama lebam kt mulut laser aq ni..hua....hua...

Husband aq penyayang..Buktinya,tengok la cara dia layan anaknya tu..huhuh..Bila hujan ka,black out ka,anak mesti cari dia.walau tangah malam pun,bila aq minta temankan ke toilet,dia sanggup bangun n teman.*walaupun kadang mulut dia ngomel..Dia mau aq beranikan diri jr pon..aq kan penakut banyak..haha...Kadang aq rasa bersalah jugak mau kejutkan dia bangun..kesian sangat dengan dia..huk..tapi kalau keinginan untuk mengeluarkan tu xdapat di bendung lagi kan,hhe..kejutkan jugak la...maaf lagi ya abg..Syg ni selalu susahkan abg...See,penyayang kn dia..tu pasal aq xmau pompuan lain pun jeling2 dia..haha..penyayang nya dia..Aq selalu dapat apa yang q ngidam sepanjang preggy ni..Dia siap buatkan cendol lagi tau..Habis 2 mangkuk aq makan...Sebab aq xmau cendol yang di beli..Xsedap di tekak ku time tu..Thanx abg..Syg janji,kalau abg sakit,sayng sedia memberi khidmat menjadi nurse peribadi abg..hihi.tu la pasal,aq sanggup picitkan kepala dia bila sakit kepala dia datang,sanggup urut betis dia kalau dia masuk angin,sanggup cari uban dia,walau pun kadang aq cari,satu pun aq x jumpa..huhu..Aq sangup jr walaupun kadang aq moody2 kalau kena suruh..huhu..Sebab aq cuma mau dia tau yang aq pun syg dia sangat2...

Walaupun husband aq ni sedikit cerewet,tapi aq tau cerewet dia pun x menyusahkan aq..huhu...Pasal makan mmg ada yang dia pilih..Dia x suka sayur sup di campur dengan kacang hijau,dia x suka minum air panas yang terlalu panas or sejuk,x mau manis2 sangat,x suka makan ubat pil,lebih suka telur mata sapi daripada telur dadar,susu mmg x masuk dalam list minuman dia,suka sangat makan daging..xkisah la,payau ka,kambing ka,sapi ka,janji daging,dia akan telan..hehe..Dari segi pakaian pulak,jenama tu x la berapa di titikberatkn..Walaupun murah,kalau selesa and kemas,dia akan pakai..Yang penting bersih..Dia tidak akan pakai baju tu keluar walau ada setitik kecil kotoran pun pada baju tu..kalau dlm perjalanan,anak di kotorkan baJu dia,dia akan mengomel jr memanjang..huhu...And akan brubah la sedikit mood dia..huhu..Pasal kereta dia pulak,mmg pantang dia turun bandar kakalu kereta da berlumpur..Carwash adalah kewajipan buat dia..Kadang aq bising jugak..Rm8-Rm10 tiap kali cuci..Dah tu,kalau dalam minggu tu 2,3 kali turun bndr mcm mana la?Sebulan dah berapa..Huhu..Mmg cerewet la pasal kereta..Sticker pun kna arrange bagus2..Kalau x kena di matanya,dia bukak..Xkisah la berapA dia bayar pun untuk benda alah tu,tapi kalau mmg dah nmpk pelik,dia akan bukak punyalah...Yang lag teruk,dah la bayar carwash,kadang tu dia sendiri lagi pegi kiwi kreta dia..cerewet kan..dia x puas hati kiwi carwash tuh..huhu..Patutnya dapat diskaun taw..haha..Mmg dah masak la aq pasal "The Does N The Doesn't" En.Suami aq sorang nih..hihi

Last but not least, aq sangat2 sayangkan insan sorang ni..Aq harap cuma harapkan sesiapa yang membaca en3 aq ni,doakan la kebahagiaan kami..Smoga kami kekal bersama until syurga...Buat En.Husband pulak,syg akan terus sayangkan abg selamanya..Syg harap abg pun begitu jugak..syg tidak akan berhenti untuk mempelajari semua tentang diri abang...Syg harap semakin lama,kasih kita semakin erat..Semakin hari hubungan ni menjadi semakin manis..InsyaAllah bulan 7 ni syg akan bagi lagi hadiah istimewa buat abg...Syg sanggup merasa kesakitan itu..Hanya itu pengorbanan terbesar yang sayng mampu bagi buat abg...Syg cuma mengharapkan doa abg sebagai suami kepAda syg..Syurga sayang sekarang terletak di tapak kaki abg,so...Smoga setiap kali abg mau lelapkan mata,jangan la lupa tuk memaaf kan setiap kesilapan syg dan halalkan makan minum syg sepanjang menjadi isteri abg...Syg x pandai mengatur bait2 kata,cukupla sekadar dapat menyampaikan rasa hati syg pada abg....Syg tau,abg pun mcm tu..Syg dapat rasa yang abg syg sngat dengan syg..Sebab tu abg pilih syg jadi suri abg kan..k lah...Smoga perkahwinan kita di redhai Allah...Amin...



...Isterimu....

Happy Birthday Sys.....!

Haaaaa...En3 hari ni dedicated to my dearest sister,Nick Murney Alwi...Hehe..Happy Birthday sys....Your sister miss you So DAMN much..huhu....Esok usia ko dah 20 tahun kan?Hurmm...Alhamdulillah dah 20 tahun you bernafas di dunia ni...

The birthday Gurl
So,apa wishlist mu tahun ni yerp babe?Hehe..Thanks la coz being so supportive for me...And always trust me as your sister..hehe...Hopefully kita xkan laagi bergaduh2 manja mcm masa kecik2 dolu..Keecik ka??Last kita bergusti pun masa tu aq punya umur dah 20 tahun..ingat lagi kan?Masa tu kita gaduh konon just pasal keta manual @ auto..Bodohnya aq rasa waktu tu..Tapi mmg dahsyat la pergaduhan kita hari tu..Siap guling2,tampar2,tarik2 rambut kagi..Hahaha..And yang kalah and menangis mesti aq..Dan o akan tunjuk muka "Ada ku kesah" and lari bekurung dalam bilik..Walaupun kita gaduh besar hari tu,itu tetap jadi kenangan manis yang x dapat kita ulang lagi kan sebab aq dah tawen da..hihi

Secondly,Ko masih ingat kisah sedih yang jatuh pada harri jadi ko...Ada jugak lah lucunya kan dek..hehe..Time birthday tu family kita ditimpa kesedihan..Our Bapak yang terchenta accident..Kita terpaksa di tiinggalkan di rumah pakcik kita kan? Punyaa la lain kita rasa time tu..Lebih2 lagi kita belum rapat lagi dengan wifey pakcik..Siap lari lagi pulang ke rumah..Mentua pakcik merangkap nenek kita siap cari and suruh kita pulan..yalah,mana la kita biasa duduk tempat lain kan..mana lagi mak kita yang hari2 buat sarapan wajib+milo panas terpaksa pergi menjaga bapak di hospital time tu...Hurmm.Bila tiba hari jadi ko,Aq simpan duit belanja sekolah aq..bekal sekolah islamiah mmg nenek x sediakan..Pagi jak bekal di sediakan..Ingatkan??Malam tu aq kluarkan jajan dari beg skolah and bbagi ko as adiah hari jadi ko..Kita nangis2 time tu..Dah la mak jarang hubungi kita..Sebulan jugak la kita x tengok wajah mak dengan bapak...Sedihnya...Tapi ia akan jadi sweet memory buat kita sebab kita bedua yang lalui tu..Padahal time tu kita masih trlalu muda lagi..kan...

Thirdly,peristiwa di  sekolah damn tu..Aq rasa macam mimpi r benda tu jadi..Smua gara2 kesilapan kita yang masih terlalu muda dan terpengaruh dengan orang..Bodohnya kita kan dek..?? Aq terpaksa jugak pegi skolah mu untuk tolong ko,tapi aq x kisah..Aq buat smua tu sebab aq sayang adik aq..huk...Aq sedih tngok ko rayu2...Xpalah..Aq pegi jugak sebab si ustaz yang LIAR tu kata xkan ambil tindakan untuk ko..Tapi dia tipu..Mak pun di panggil jugak...Nama jr ustaz,tapi x taw menepati kata2nya..last2 Habis aq kena rembat dengan rotan oleh mak..Habis tangan aq berbirat..Ada darah lagi kluar d lengan...Tapi xpa,itu mengajar kita erti kematangan and mengajar ita untuk tidak cepat terpengaruh dengan keadaan sekeliling..Buat ustaz tu,terima kasih la sebab tidak tepati janji anda...Anda tidak tahu tindakan anda sangat melampau ...Dah macam kes dera jr aq rasa time tu..Sabar jr larh..Dah salah aq...

Forthly,I really appreciate ko time ko n en.mujahid sama2 jaga aq time aq dalam pantang dolu..Sangat2 di hargai...tu yang buat aq tambah sayaang ko tu dekk..hehe...Siap hampir kna sembur lagi oleh anak buah mu..Tapi ko x kisah pun..malaah ko tolong bersihkan lagi..baik nya ko dek...Sayang ko sangat2...

Finally, ko la yang slalu support aq...And dengar masalah aq...Ko tau segalaynya pasal aq and simpan smua kisah aq untuk kita berdua jr...Thanks...Again n again...

Moga ko mendapat kejayaan dalam hidup mu dek...Study di sna bagus2,...and jangan la nakal2 kayh..Kakakmu doakan ko akan berjaya dalam hidup ko...Aq tau ko boleh berjaya..Jangan contohi aq..hohoho....Jodoh aq sampai awal...Tapi aq harap ko habiskan dulu study kayh..Hehe..Wish you luck dear....



cup cake fr murni..haha