Ka-Ching

Saturday, 31 March 2012

Si Clever Ainul Mardhiyyah

Rasa exited btul kalau maw crita pasal my 1st born child ni...Ainul Mardhiyyah binti Mujahid..Sesuai dengan namanya yg membawa maksud "mata yg diredhai"..Matanya selalu jr jd tumpuan anywhere dia pegi...dia ikut mata mummynya n lashes abinya...heheh

Sekarang ni dia dah pandai banyak benda dah..Yalah,mau masuk 2 tahun dah pd 14Mei nanti ni kan..Dia dah pandai cakap bnyk benda..bukan la lebih sangat dari bebudak lain,tapi yeah..mmg ada budak2 yang dah msuk usia 3 tahun pun masih sangat2 pelat lagi bila menyebut sesuatu perkataan,tapi for my gugurl ni,dia dah sangat jelas bila menyebut nama2 tertentu n menyampaikan keinginannya..such as *abi,mummy,nenek,opah,atuk,along,n beberapa nama makcik2 n cousy2 nya..next,dia jugak bley say *masyeh(terima kasih),mekom(assalamualaikum),mau susu,mau makan,jom ikut,minum,tumpah,takut,hujan n so on..

Ain jugak dah pandai tiru cara solat,siap ruku',sujuk,duduk tahyat skali taw...n x lupa,dah pandai *konon baca doa..padahal doa dia *pswswswsws..jek..dia jr la yg  paham doa  dia nih..hahah..suka taw tiru apa yang orang tua buat terutamanya pa yang mummy  buat..*tua la sangat mummy ain..hahaahahaah

Mungkin Ain ni cepat belajar sebab dia awal lagi dah mau dapat adik kot...mungkinla...Ain dah mula mau belajar bagitau yang dia mau *membuang..huhu...Cuma tula..kalau dia mau *membuang tu dia sebut "kenyang la pla...konpius mummy taw Ain..Ain dah pandai dah ikut kalau kita pasang nursery rhymes kegemarannya..tapi ada gak la yang dia main hantam sebu jr...lagi lucu kalau dia dengan any kinds of song yang di putar di radio,sangat feeling taw dia nyanyi...N one more,kalau tengok movie air mata,kadang tu dia pun emosi,,budak ni mmg drama larh..hoho..Cousin dia nangis pun kadang dia yg memujuk, ikut nangis jugak...*apa kesss??

*Ni sesi pujuk-memujuk..see,ain pujuk along(cousynya)..tapi dia pn sedih gak..haruuu...

Apa2 pun,mummy sangat bangga ada gugurl mcm ain,walaupun sangat2 aktif n notty,n sometimes cerewet n annoying,tapi sangat  membahagiakan..ain la pengikat ksih mummy dengan  abi..ain la hadiah ulang tahun perkahwinan pertama yang mummy bg pd abi,ain jugak penyeri n pengubat duka mummy...mummy dengan abi sayang ssangat2 ddengan ain..moga jadi anak yang solehah ddan menjadi bidadari d syurga nanti ya anakku.... 

No comments:

Post a Comment