Ka-Ching

Saturday, 31 March 2012

Cerita Kosong

Hehehe...Assalamualaikum...Pagi2 ni aq x taw mau crita pasal apa..so, Just maw sembang2 kosong jak la..ya...pasal life ku yang simple ni....

Dalam tempoh hampir 3 tahun perkahwinan ku ni,mcm2 cabaran n dugaan aq n mujahidku hadapi..almaklumlah...Aq kahwin ni mcm kejutan skit buat kuarga aq n hubby...Banyak ahli kuarga yg terkejut..ya la,time tu aq tngah study civil engineering di PKK..My hubby pla dah ada calon isteri ketika tuw..***BUKAN DIRIKU..huhuhu...Tapi #hanya aq,hubby n beberapa kwn aq yg taw mcm mana perkenalan kami# sampai akhirnya my hubby decide untuk pergi sendiri bertemu my parents untuk meminta izin ambil aq jadi suri hidupnya...Siapa x terkejut kan?Aq pun cuma maw tengok mcm mana kesungguhan hubby aq pada aq time tu...N x sangka,dia choose aq instead of his calon ketika tu...Lagi family aq terkejut sebab my husband ni seorang IMAM o.k... hoho...Kuarga hubby pn apa kurangnya,patutnya calon isteri dia tu student lepasan mesir..huhu..Tapi dah jodoh kmi,semua tu di tangan Tuhan taw...Semua halangan akhirnya dapat jugak kmi tempuh,,,cewaaaah...Kami pun di satukan pada 15OGOS 2009...**Yeee...Dah kawen da..

Kesimpulannya,kita mmg boleh merancang,tapi Perancangan Allah adalah yang terbaik buat kita..So,buat kawan2 di luar sna,don't worry bout jodoh2 ni...Allah dah atur smuanya...Kita hanya berdoa jr supaya Allah temukan kita dengan jodoh yang baik n dapat menjadi imam yang baik untuk kita n anak2 kita..

Mujahid and Maszwin

Sesuai apa....kan!!hehe,,,,

Orang taw maw kritik jr...padahal org xtau why we had chose each others,,mcm tu la jugak ikut pemehatian aq pada both my brothers yg dah tawen..aq sendiri x taw kisah d sebalik pertemuan dorang dengan wifey2 dorang..Jadi aq sendiri xda hak untuk mengkritik mereka n pasangan mereka..mereka lebih tau apa yg terbaik buat dorang..Betul kan..??Yang penting,aq doakan mereka bahagia n kekal hingga ke syurga dah la..yang penting hubungan mereka halal n diredhai Allah...Amin...

BTW...Aq cuba upload pic both my brothers with wives dowang,tapi xtaw napa xbley plak ni..So,len kali jr la erk...hehe..Yang sowang abg aku tu dah 5 tahun kot kawin,sorang bru maw msuk sebulan..Seronok jugak la tengok dorang tu.Kak Sue (kakak ipar yg 1st) pandai masak..sedap kalau dia masak.Sampai abang sulungku dah comel jek di tengok terutamanya bahagian perut..heheh.yg Kak lisa ni blum taw lagi bakatnyew..hehe.Alamaklum la..newly wedd lg.Tapi yg pasti dia mmg up-to-date orangnya,terutamaanya pasal fesyen ni..Lawa taw orangnya..hehe..Pandai dia bergaya...Padan la abangku yaang dulunya $JOROK$*hahahah dah jadi good looking guy da sekarang...Hehe..dah wifey dia seorang yang lawa,dia kena la pandai bergaya jugak kn..

For my younger sys..take care of your self di rantau orang k...Kami doakan ko berjaya jadi seorang cikgu murni n bertemu dengan aji bakhil yang sesuai untuk ko bila ko dah convo nanti...hehehe....



No comments:

Post a Comment