Ka-Ching

Saturday, 31 March 2012

Cerita Kosong

Hehehe...Assalamualaikum...Pagi2 ni aq x taw mau crita pasal apa..so, Just maw sembang2 kosong jak la..ya...pasal life ku yang simple ni....

Dalam tempoh hampir 3 tahun perkahwinan ku ni,mcm2 cabaran n dugaan aq n mujahidku hadapi..almaklumlah...Aq kahwin ni mcm kejutan skit buat kuarga aq n hubby...Banyak ahli kuarga yg terkejut..ya la,time tu aq tngah study civil engineering di PKK..My hubby pla dah ada calon isteri ketika tuw..***BUKAN DIRIKU..huhuhu...Tapi #hanya aq,hubby n beberapa kwn aq yg taw mcm mana perkenalan kami# sampai akhirnya my hubby decide untuk pergi sendiri bertemu my parents untuk meminta izin ambil aq jadi suri hidupnya...Siapa x terkejut kan?Aq pun cuma maw tengok mcm mana kesungguhan hubby aq pada aq time tu...N x sangka,dia choose aq instead of his calon ketika tu...Lagi family aq terkejut sebab my husband ni seorang IMAM o.k... hoho...Kuarga hubby pn apa kurangnya,patutnya calon isteri dia tu student lepasan mesir..huhu..Tapi dah jodoh kmi,semua tu di tangan Tuhan taw...Semua halangan akhirnya dapat jugak kmi tempuh,,,cewaaaah...Kami pun di satukan pada 15OGOS 2009...**Yeee...Dah kawen da..

Kesimpulannya,kita mmg boleh merancang,tapi Perancangan Allah adalah yang terbaik buat kita..So,buat kawan2 di luar sna,don't worry bout jodoh2 ni...Allah dah atur smuanya...Kita hanya berdoa jr supaya Allah temukan kita dengan jodoh yang baik n dapat menjadi imam yang baik untuk kita n anak2 kita..

Mujahid and Maszwin

Sesuai apa....kan!!hehe,,,,

Orang taw maw kritik jr...padahal org xtau why we had chose each others,,mcm tu la jugak ikut pemehatian aq pada both my brothers yg dah tawen..aq sendiri x taw kisah d sebalik pertemuan dorang dengan wifey2 dorang..Jadi aq sendiri xda hak untuk mengkritik mereka n pasangan mereka..mereka lebih tau apa yg terbaik buat dorang..Betul kan..??Yang penting,aq doakan mereka bahagia n kekal hingga ke syurga dah la..yang penting hubungan mereka halal n diredhai Allah...Amin...

BTW...Aq cuba upload pic both my brothers with wives dowang,tapi xtaw napa xbley plak ni..So,len kali jr la erk...hehe..Yang sowang abg aku tu dah 5 tahun kot kawin,sorang bru maw msuk sebulan..Seronok jugak la tengok dorang tu.Kak Sue (kakak ipar yg 1st) pandai masak..sedap kalau dia masak.Sampai abang sulungku dah comel jek di tengok terutamanya bahagian perut..heheh.yg Kak lisa ni blum taw lagi bakatnyew..hehe.Alamaklum la..newly wedd lg.Tapi yg pasti dia mmg up-to-date orangnya,terutamaanya pasal fesyen ni..Lawa taw orangnya..hehe..Pandai dia bergaya...Padan la abangku yaang dulunya $JOROK$*hahahah dah jadi good looking guy da sekarang...Hehe..dah wifey dia seorang yang lawa,dia kena la pandai bergaya jugak kn..

For my younger sys..take care of your self di rantau orang k...Kami doakan ko berjaya jadi seorang cikgu murni n bertemu dengan aji bakhil yang sesuai untuk ko bila ko dah convo nanti...hehehe....



story2 for today....

Haruuu.....Sebenarnya time wat post yg ke-2 ni aq demam..ni virus y d sebar oleh Ainul la ni...Parahnya rasa..Dah la preggy,makan ubat pn xbley sebarang...telan jugak la tadi panadol soluble..Half jeek aq minum,takut effect my baby pla nanti...Husband pla x pulang2 lagi..Dari lepas subuh tadi kna bertolak ke balung untuk jadi juri pertandingan hafazan di Sekolah Agama Rakyat d sna..pastu sambung p tempat org kawen..Ain pla hari ni sangat2 cerewet..sebenarnya dia sengal tu,bangun pagi tadi abi dia dah xda..selalunya dia dapat morning kiss dari abinya setiap hari bangun pagi...tapi,pgi2 ni abi awal2 lagi tiada sudah..sabar la anakku...

Father in Law aq cakap ni pembawaan aq yang tengah preggy..Biasanya,kalau bebudak kecik mcm ain maw dapat adik,mmg ada masanya akan tersangat cerewet...Siap minta dukung jr terus...aishhh...sesekali bru dapat curi2 buat blog nih...dah la perut ni agak boyot dari preggy yg 1st dlu...hmmm...skang dah mau msuk 6 bulan..wah...nervousnya...x lma lgi kuar la bby ni...hurmmm...scan pn blum lgi...kalau di klinik kerajaan dorang just scan biiasa2  jr...x explain apa2 pla tu..sengal tul...Doctor just scroll jr alat dia tu,tapi kira syok sendiri jr...Nanti mummy  scan d klinik swasta yer syg..Xsbr mw taw gendermu nak...hehehe...Kalau ikutkan mmg  maw baby boy pulak..Ada la genk kalau abi  n kakak ain buli mummy..Dia orang dua tu rapat btul...mummy mau genk jugak...huhhu

Berbalik  kepada demam tdi...tekak aq sakit btul sudah ni...Haishh...Badan pun rasa sakit n sengal2...Imamku...Bila mau pulang nii...bawakkan mummy nasi ayam...*mengidam..Sangat teruk preggy ku kali ni...Sampai sekarang masih rasa mengidam..***Sebenarnya teringin@mintak puji jak tu..hahahaah...Tapi aq tau husband ku sayang aq..Nanti dia pulang mesti bawak nasik ayam madu kegemaranku...yeeeeeeaa!!!Tengok gambar nasik ayam  jak la dlu..hik..kasi puas hati...

#####YUMMY######
*Credit to Mr.Google

Si Clever Ainul Mardhiyyah

Rasa exited btul kalau maw crita pasal my 1st born child ni...Ainul Mardhiyyah binti Mujahid..Sesuai dengan namanya yg membawa maksud "mata yg diredhai"..Matanya selalu jr jd tumpuan anywhere dia pegi...dia ikut mata mummynya n lashes abinya...heheh

Sekarang ni dia dah pandai banyak benda dah..Yalah,mau masuk 2 tahun dah pd 14Mei nanti ni kan..Dia dah pandai cakap bnyk benda..bukan la lebih sangat dari bebudak lain,tapi yeah..mmg ada budak2 yang dah msuk usia 3 tahun pun masih sangat2 pelat lagi bila menyebut sesuatu perkataan,tapi for my gugurl ni,dia dah sangat jelas bila menyebut nama2 tertentu n menyampaikan keinginannya..such as *abi,mummy,nenek,opah,atuk,along,n beberapa nama makcik2 n cousy2 nya..next,dia jugak bley say *masyeh(terima kasih),mekom(assalamualaikum),mau susu,mau makan,jom ikut,minum,tumpah,takut,hujan n so on..

Ain jugak dah pandai tiru cara solat,siap ruku',sujuk,duduk tahyat skali taw...n x lupa,dah pandai *konon baca doa..padahal doa dia *pswswswsws..jek..dia jr la yg  paham doa  dia nih..hahah..suka taw tiru apa yang orang tua buat terutamanya pa yang mummy  buat..*tua la sangat mummy ain..hahaahahaah

Mungkin Ain ni cepat belajar sebab dia awal lagi dah mau dapat adik kot...mungkinla...Ain dah mula mau belajar bagitau yang dia mau *membuang..huhu...Cuma tula..kalau dia mau *membuang tu dia sebut "kenyang la pla...konpius mummy taw Ain..Ain dah pandai dah ikut kalau kita pasang nursery rhymes kegemarannya..tapi ada gak la yang dia main hantam sebu jr...lagi lucu kalau dia dengan any kinds of song yang di putar di radio,sangat feeling taw dia nyanyi...N one more,kalau tengok movie air mata,kadang tu dia pun emosi,,budak ni mmg drama larh..hoho..Cousin dia nangis pun kadang dia yg memujuk, ikut nangis jugak...*apa kesss??

*Ni sesi pujuk-memujuk..see,ain pujuk along(cousynya)..tapi dia pn sedih gak..haruuu...

Apa2 pun,mummy sangat bangga ada gugurl mcm ain,walaupun sangat2 aktif n notty,n sometimes cerewet n annoying,tapi sangat  membahagiakan..ain la pengikat ksih mummy dengan  abi..ain la hadiah ulang tahun perkahwinan pertama yang mummy bg pd abi,ain jugak penyeri n pengubat duka mummy...mummy dengan abi sayang ssangat2 ddengan ain..moga jadi anak yang solehah ddan menjadi bidadari d syurga nanti ya anakku.... 

Friday, 30 March 2012

Memulakan Bicara....

Bismillahirrahmanirrahim...

Hurmmm....Diari online..Ok gak ni..hihi...Just mau wat writing untuk tatapanku,IMAMku (Mr.Mujahid) ,my gugurl (Ain mucuk) n my future baby(*ies)...heheh...


hehehe....ni larh dia my tiny little family...Ada c en.Abi,Miss Ain n cik puan Mummy...Time ni kitorang joint PKBS AUTO CLUB punya rombongan ke akikah anak member dia...Bulan lepas la kot...
Seronok gak joint group ni..member2 dia smua open minded taw...BTW..I LOvE my family DAMN much..hihi...
OH!ya..time ni gak aq tngah preggy anak kedua..4month in my tummy..Hopefully bulan  7 ni dapat la one new member in my *ticik family yg baru msuk tahun ke-3 ni..

OK done for the starting page...!!